OUYA, με τις ευλογίες της Nvidia [VIDEO]

You are currently viewing OUYA, με τις ευλογίες της Nvidia [VIDEO]

Ouya, η πιο πολλά υποσχόμενη κονσόλα παιχνιδιών που φτιάχτηκε ποτέ και ταυτόχρονα η τιμή της δεν ξεπέρασε τα 99 δολάρια. Ο Julie Uhrman, ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδεα να κατασκευάσει μια κονσόλα βασισμένη στο Android της Google, είναι σίγουρα υπερήφανος. 
Την μικρή “Ouya” την γνωρίσαμε μέσω του Kickstarter τον Ιούλιο του 2012, όπου και έτυχε μεγάλης εκτίμησης από τους “bakers” [όπως αποκαλούνται αυτοί που πρόθυμα επενδύουν τα χρήματα τους στις καινοτόμες αυτές ιδέες της γνωστής ιστοσελίδας].

Ένα από τα χαρακτηριστικά της, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερο βάρος από την αρχή, είναι ότι φιλοξενεί έναν Nvidia Tegra 3 [1,7 GHz T33 SoC] επεξεργαστή, ο οποίος σε συνδυασμό με το ελαφρύ λειτουργικό σύστημα, απογειώνει την εμπειρία του gaming. Ταυτόχρονα μεσώ του γνωστού καταστήματος Play δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι τίτλοι παιχνιδιών θα πολλαπλασιαστούν καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εργάζονται πυρετωδώς πάνω σε τίτλους αποκλειστικά για την εν λόγω παιχνιδομηχανή.

ouya-gallery-960

Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι ότι η ίδια η Nvidia έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία έχει μοναδικό στόχο να βοηθήσει τους δημιουργούς της “Ouya” να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του δικού της chip στο έπακρο, να τους πούνε 2-3 “μυστικά”. Η συνεργασία τους είναι άψογη και οι δυο πλευρές μιλούν με τα καλύτερα λόγια η μια για την άλλη.

Ο δε αντιπρόεδρος του τμήματος “Περιεχομένου και Τεχνολογίας” της NvidiaTony Tamasi – είπε χαρακτηριστικά ότι η πλούσια λίστα των TegraZone βελτιστοποιημένων τίτλων αλλά και η δουλειά που γίνεται με τους developers της Ouya αποτελούν εγγύηση για ένα υγιές και πλούσιο οικοσύστημα το οποίο έχει ωριμάσει και θα δώσει πλούσιους καρπούς.

Και φυσικά το όμορφο αυτό παραμύθι δεν σταματάει εδώ. Ο Uhrman είπε ότι η εταιρεία του έχει θέσει ως στόχο την κυκλοφορία νέου μοντέλου [ένα κάθε χρόνο για την ακρίβεια] το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια υλοποίηση με Tegra 4, δείχνοντας τα δόντια του στον ανταγωνισμό και ιντριγκάροντας τους gamers.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση