Παρουσίαση νέων IPS monitors από την LG [VIDEO]

You are currently viewing Παρουσίαση νέων IPS monitors από την LG [VIDEO]

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της LG, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλες τις νέες οθόνες της εταιρείας για το 2013/2014, αλλά κυρίως την καινούρια σειρά IPS οθονών

Η γκάμα του νοτιοκορεατικού κολοσσού είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών χρηστών αλλά και σε εκείνους που αναζητούν μια οικονομική και αξιόπιστη λύση.

LGIPS219960

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Don Kwack, πρόεδρος της LG Electronics Hellas, ο οποίος και έκανε ξεκάθαρο πως η εταιρεία του είναι ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν δεσμευτεί και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα γύρω από τα προϊόντα της, με στόχο πάντα την απόλυτη ικανοποίηση του καταναλωτή από τον οποίο και αντλούν τα δεδομένα που χρειάζονται για τα νέα τους δημιουργήματα.

LGMod960

“Η LG, ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών, γνωρίζει καλά πως μόνο με πραγματικά καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα μπορεί κανείς να ανταποκριθεί και να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς”, δήλωσε ο Don Kwack τονίζοντας παράλληλα την αξιοπιστία των προϊόντων αλλά και της εγγύησης που παρέχει η εταιρεία του, η οποία χαίρει της εκτίμησης της ελληνικής αγοράς.

Λύσεις οικονομικές αλλά και λύσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμες και αυτή την φορά από την LG.

EA93960

Με τη σειρά ΕΑ93 στις 29“, η LG δίνει στον καταναλωτή την ευκαιρία να αποκτήσει ένα monitor με IPS panel ανάλυσης 2560×1080 pixels, 21:9 UltraWide, με φωτεινότητα 300 cd/m2 και αναλογία αντίθεσης 5.000.000 : 1, δύο θύρες HDMI [μία με MHL], DisplayPortDual DVI-D και USB 3.0.

Καλύπτει δε το 99% του φάσματος sRGB και φοβερή οπτική γωνία 178 μοιρών, έχει στερεοφωνικό ήχο και λειτουργία “4-Screen Split” που διαιρεί την οθόνη σε τέσσερα τμήματα, τα οποία ο χρήστης εύκολα να διαμορφώσει στην επιφάνεια εργασίας κατά βούληση, ώστε να πετύχει το συνδυασμό που τον εξυπηρετεί. Ακόμα, με την λειτουργία Dual Link-Up ο χρήστης έχει δυνατότητα πρόσβασης σε δύο εξωτερικές συσκευές ταυτόχρονα, προκειμένου να βλέπει τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτές.

Στην ελληνική αγορά θα την βρείτε από 500~550 ευρώ.

Η σειρά ολοκληρώνεται με τα μοντέλα ΕΑ83, ΕΤ83, ΕΤ63, ES73W, EA73, EA63,EA53, ΕΑ33 όλα με IPS panel και στην οικονομική θέση βρίσκουμε το ΕΝ43/33 με LED panel.

Touch10LG960

Εντυπωσιακό και το Touch10, ένα monitor αφής με την κωδική ονομασία ET83, που προσφέρει έλεγχο με τη χρήση και των δέκα δακτύλων.

T10Mon960

O χρήστης μπορεί πλέον να κάνει όλες τις κλασικές λειτουργίες αφής πιο γρήγορα και φυσικά, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για μια σειρά από εφαρμογές και περιβάλλοντα όπως αυτό των Windows 8, καθώς προσφέρει και δυνατότητα χρήσης του on-screen keyboard και με τα δέκα δάχτυλα σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες αφής που επιτρέπουν dragging, scrolling και pinching, φυσικά με τα δύο δάχτυλα.

Η προηγμένη λειτουργία αφής είναι κατάλληλη για τα μικρά παιδιά, με σύγχρονες εφαρμογές εκμάθησης, αφού η ET83 Touch 10 υποστηρίζει και πολλές και διαφορετικές διαδραστικές εφαρμογές όπως ζωγραφική, εικονικό πιάνο, συνθεσάιζερ και έγχορδα.

ColorPr960

Και για το τέλος, το 27″ ColorPrime IPS Monitor της σειρά EA83, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο Photo Monitor για το 2013 από την Ένωση Ειδικού Φωτογραφικού Τύπου [TIPA] και καλύπτει κατά 99% τo χρωματικό προφίλ Adobe RGB, 100% του φάσματος sRGB και δέχεται calibration με τον ειδικό εξωτερικό βαθμονομητή και το λογισμικό που παρέχει η LG στην συσκευασία.

Και αυτή η σειρά διαθέτει “4-Screen Split” και Dual Link-Up.

Ιδανικό για παραγωγούς ταινιών, φωτογράφους και γραφίστες, με ανάλυση WQHD 2560×1440 px και 10-bit Color Processing. Και αυτό προσφέρει HDMI, DisplayPort, Dual DVI-D, USB 3.0 και η τιμή του υπολογίζεται στα 800 ευρώ.

MT93LG960

Την γκάμα της εταιρείας ολοκληρώνουν τα Personal Smart TV Μonitors, τα οποία ενσωματώνουν ψηφιακό δέκτη και λειτουργίες Smart TV. Το MT93 των 27″ με IPS panel έχει ανάλυση Full HD 1920 x 1080 px, απεικόνιση 3D, υποδοχή D-Sub, δύο HDMI [μία με MHL], 3 x USB θύρες, WiFi, LAN, PC Audio In και SCART.

Πανταχού παρών το Magic Remote, το “μαγικό” τηλεχειριστήριο που διευκολύνει την απομακρυσμένη λειτουργία των συσκευών ακόμα και με gestures.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση