Πρώτες φωτογραφίες και specs για την AMD Radeon HD 7990

You are currently viewing Πρώτες φωτογραφίες και specs για την AMD Radeon HD 7990

Η πρώτη φωτογραφία αλλά και τα χαρακτηριστικά της αναμενόμενης AMD Radeon HD 7990 διέρρευσαν και βέβαια σας τα παρουσιάζουμε. Η νέα AMD Radeon HD 7990 είναι η επόμενης γενιάς κάρτα με διπλή GPU της AMD

Η κάρτα της φωτογραφίας είναι μια από τις reference κάρτες της AMD και όπως μπορείτε να δείτε φέρει το σήμα GHz Edition της AMD, ενώ ο πυρήνας της είναι χρονισμένος υψηλότερα από αυτόν την Radeon HD 7970. Οι φήμες θέλουν την ομάδα της AMD που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο project να δούλεψε πολλές υπερωρίες, με στόχο βέβαια να παρουσιάσουν την κορυφαία κάρτα, από πλευράς επιδόσεων, της σειράς Radeon HD 7900.

Η νέα Radeon HD 7990 φαίνεται να διαθέτει ανεμιστήρα των 70mm αντί για το μέχρι πρόσφατα γνωστό σχεδιασμό ροής αέρα. Αυτή η επιλογή έγινε επειδή οι χρήστες των Radeon HD 6990 είχαν παραπονεθεί για αυξημένο θόρυβο από το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Από τη φωτογραφία είναι προφανές ότι η κάρτα είναι αυξημένου μήκους, ενώ όσον αφορά τις προδιαγραφές της κάρτας οι πυρήνες είναι χρονισμένοι στο 1GHz και η μνήμη στα 1250MHz. Η κάρτα φέρει 3GB ανά GPU και συνολικά 6GB μνήμης GDDR5, Στην καρδιά της Radeon HD 7990 χτυπούν δύο Tahiti XT GPUs οι οποίες είναι κατασκευασμένες στα 28nm, ενώ διαθέτουν 2048 stream processors.

Τέλος η κάρτα διαθέτει μια θύρα dual-link DVI και τέσσερις θύρες mini-DiplayPort. Η κυκλοφορία της νέας Radeon HD 7990 αναμένεται στις 17 Απριλίου με τιμή στα 849 δολάρια.

Φυσικά πρόκειται για ακόμα μία πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Πηγή: TechPowerUp

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση