Το Raspberry Pi λαμβάνει έγκριση CE

You are currently viewing Το Raspberry Pi λαμβάνει έγκριση CE

Η διάθεση του Raspeberry Pi από τους Ευρωπαίους διανομείς είχε παγώσει μετά από αίτημα τους ώστε η διάταξη να λάβει την απαραίτητη έγκριση CE. Τα νέα είναι καλά μιας και φαίνεται ότι πλέον είναι διαθέσιμη η έγκριση CE. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται στο επίσημο blog του Raspberry Pi, η συσκευή πέρασε τις δοκιμές EMC χωρίς να χρειαστεί καμία απολύτως αλλαγή. Μπορεί βέβαια να χρειάζεται ένα βουνό από χαρτιά ακόμα έτσι ώστε να καταφέρουν να πάρουν την έγκριση, αλλά αυτό είναι μάλλον το εύκολο κομμάτι.

Για  όσους δεν γνωρίζουν το Raspberry Pi είναι ουσιαστικά ένας υπολογιστής μεγέθους … πιστωτικής κάρτας ο οποίος διαθέτει έξοδο για σύνδεση σε τηλεόραση, μπορείτε επάνω του να συνδέσετε το πληκτρολόγιο σας, ενώ διαθέτει την απαραίτητα επεξεργαστική ισχύ για αναπαραγωγή HD video.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση