Ανακοινώθηκε η Radeon HD 7870 FleX with Dual-X από τη Sapphire

You are currently viewing Ανακοινώθηκε η Radeon HD 7870 FleX with Dual-X από τη Sapphire

Η Sapphire ανακοίνωσε τη νέα Radeon HD 7870 FleX with Dual-X κάρτα γραφικών της η οποία υποστηρίζει μέχρι και τρεις οθόνες μέσω DVI, χωρίς την ανάγκη για αντάπτορες active DP-DVI.

Οι πρώτες δύο οθόνες μπορούν να συνδεθούν στις αντίστοιχες δύο εξόδους DVI που διαθέτει η κάρτα, ενώ η τρίτη οθόνη μπορεί να συνδεθεί στην έξοδο HDMI, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η θύρα HDMI είναι ηλεκτρικά συμβατή με τη θύρα DVI-I.

Επιπλέον η νέα κάρτα γραφικών της Sapphire έρχεται με μια παραλλαγή του δημοφιλούς Dual-X cooler που η εταιρεία χρησιμοποιεί στις κορυφαίες κάρτες της σειράς Radeon HD 7900. Το cooler εδώ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από χάλκινα heat pipes των 8 χιλιοστών και 6 χιλιοστών, ενώ αισθητή κάνουν την παρουσία τους και οι δύο ανεμιστήρες των 80 χιλιοστών.

Όσον αφορά τον χρονισμό η Sapphire δεν ξεφεύγει από τις προτάσεις της AMD και έτσι ο πυρήνας είναι χρονισμένος στο 1GHz, ενώ η μνήμη μεγέθους 2GB τύπου GDDR5 είναι χρονισμένη στα 1,2GHz.

Μέχρι στιγμής η Sapphire δεν έχει ανακοινώσει την τιμή διάθεσης της νέας κάρτας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση