Στο νέο Nexus 7 θα φωλιάσει ο “δράκος” της Qualcomm

You are currently viewing Στο νέο Nexus 7 θα φωλιάσει ο “δράκος” της Qualcomm

Σύμφωνα με φήμες το καινούριο tablet της Google θα ονομάζεται Nexus 7 “2” και μεταξύ μας ήταν μάλλον αναμενόμενο. Η έκπληξη όμως έρχεται από την καρδιά του Nexus 7 “2” η οποία δεν θα είναι της Nvidia.

Αυτό που κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα είναι ότι Google με την τοποθέτηση ενός Tegra 3 επεξεργαστή στο πρώτο μοντέλο, δεν θα συνέχιζε την συνεργασία της με την Nvidia. Εικασίες ήθελαν τη Google να εξοπλίζει το επόμενο μοντέλο με τον νέο Tegra 4/4i, η εταιρεία όμως έκανε στροφή προς την Qualcomm.

Nex7TD960

Παρόλα αυτά η γνωστή DigiTimes αναφέρει ότι η Google θα προτιμήσει τον Snapdragon προκειμένου να έχει σύντομα στην κυκλοφορία το νέο της επίτευγμα και να μην χρειαστεί να περιμένει την Nvidia να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση του i500 LTE Modem στον Tegra. Μιας και η Nvidia δεν κατάφερε να δώσει μια ακριβής ημερομηνία για την διάθεση του αναβαθμισμένου chip οι απώλειες που θα έχει θα είναι της τάξης των 8 εκατομμυρίων μονάδων.

GooIO960

Η επίσημη ανακοίνωση του Nexus 7 “2” θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο ετήσιο συνέδριο Ι/Ο της Google, 15-17 Μαΐου 2013 στο Moscone Center του San Francisco.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση