Synology DiskStation DS214 2-Bay NAS

You are currently viewing Synology DiskStation DS214 2-Bay NAS

 

H Synology παρουσίασε το καινούριο DiskStation DS214, ένα NAS διακομιστή δύο θέσεων [HDD], που σύμφωνα με την εταιρεία παρέχει τη βέλτιστη σχέση απόδοσης/τιμής και την καλύτερη λύση όσον αφορά την διαμοίραση και την ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων σας [σύστημα αρχείων ΕΧΤ4]

SNLGPL960

Τροφοδοτείται από έναν διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.066 GHz και διαθέτει 512 MB μνήμης DDR3, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον προκάτοχό του, παραδίδοντας μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής 111 MB/s και 105 MB/s αντίστοιχα [RAID 1 σε περιβάλλον Windows].

Με την έξτρα ισχύ μιας ενσωματωμένης συνεπεξεργαστικής μονάδας Floating Point [FPU], το DS214 επιταχύνει και βελτιώνει την θέαση φωτογραφιών ακόμα και σε διαφορετικές αναλύσεις, μικρές ή μεγάλες, ενώ μια ειδική μονάδα κρυπτογράφησης συμβάλει στη ταχύτερη μεταφορά των αρχείων, χωρίς να επιβαρύνεται ο κεντρικός επεξεργαστής.

SNLGDG960

Είναι εξοπλισμένο με μία θύρα USB 2.0 και δύο θύρες USB 3.0, για πιο αποτελεσματική μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, διαθέτει θύρα Gigabit Lan και ακολουθεί μία “tool-less” φιλοσοφία για να μπορεί ο χρήστης να επεμβαίνει χωρίς την ανάγκη εργαλείων και να αντικαθιστά από μπροστά τους δίσκους – βελτιώνοντας το “hot-swapping”.

SNLGAF960

Η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 8ΤΒ [2×4 GB], η κατανάλωση τα 65W, ζυγίζει 1.3Kg και έχει διαστάσεις 165 x 108 x 233.2 mm. Το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά την λειτουργία του κρίνεται ικανοποιητικό και αγγίζει τα 19.9 dBA.

Το DiskStation DS214 κοστολογείται περίπου στα 320 ευρώ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση