Τεχνολογία SSD Power Secure από την Innodisk

You are currently viewing Τεχνολογία SSD Power Secure από την Innodisk

Η Innodisk, κατασκευάστρια εταιρεία αποθηκευτικών μέσων SSD/Flash καθώς και DRAM υλοποιήσεων, αποκάλυψε την κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέας τεχνολογίας που θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων σε ένα SSD κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος

Η νέα αυτή τεχνολογία είναι ένας προηγμένος συνδυασμός υλικού και λογισμικού/firmware που αναπτύχθηκε ειδικά για το ενδεχόμενο αποτυχίας του συστήματος προστασίας [UPS] από τα απρόβλεπτα “σκαμπανεβάσματα” τάσεως. Η εταιρεία αναφέρει ότι ενώ οι SSD δίσκοι είναι πολύ πιο ανθεκτικοί σε σύγκριση με τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους, είναι εξίσου ευάλωτοι στις ανώμαλες διακοπές ρεύματος.

PPInnoD960

Η Innodisk εξηγεί : “Εάν η λειτουργία ανάγνωσης ή εγγραφής σε έναν SSD διακοπεί λόγω μιας απροσδόκητης απώλειας ρεύματος, μπορεί να υπάρξουν αλλοιώσεις στα δεδομένα. Δεν θα μπορούν να εκτελεστουν σωστά εφαρμογές ή και ακόμα να εκκινήσσει ο δίσκος, φτάνοντας μέχρι και σε αποτυχία ECC [Error Correcting Code], με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απώλεια των δεδομένων“.

Τότε είναι που αναλαμβάνει το Power Secure, η τεχνολογία ανίχνευσης χαμηλής ισχύος της Innodisk, που με την άμεση δημιουργία ενός αλγορίθμου ανάκτησης βοηθά στην πρόληψη της απώλειας των δεδομένων και διασφαλίζει την ακεραιότητα τους.

PAInnoD960

Ο αρμόδιος ελεγκτής ολοκληρώνει την τρέχουσα λειτουργία, χρησιμοποιώντας την υπόλοιπη ενέργεια που αποθηκεύεται στους πυκνωτές του SSD και συνεχίζει την παρακολούθηση των εξωτερικών συνθηκών τροφοδοσίας, ώστε να εμποδιστεί η πρόσβαση στην μνήμη flash αν τα επίπεδα τάσης δεν έχουν εξομαλυνθεί. Εάν η ανωμαλία είναι σύντομη, το Power Secure μπορεί να επιτρέψει την επαναφορά κανονικής λειτουργίας του συστήματος. Όταν αποκατασταθεί πλήρως η τροφοδοσία του ρεύματος, το Power Secure σαρώνει και να ανακτά τα δεδομένα, επαναφέροντας τα πάντα στην τελευταία “ιδανική” κατάσταση.

H λειτουργία είναι ενσωματωμένη στη συσκευή αποθήκευσης, έτσι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση από τον χρήστη.

InnoP960

Τα προϊόντα της Innodisk απευθύνονται στις επιχείρησεις που κάνουν εκτεταμένη χρήση μονάδων SSD, ενώ το Power Secure είναι αναμφίβολα σημαντικό για βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές, όπου η πραγματική απώλεια δεδομένων μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας.

Φυσικά, η έως τώρα πορεία των πραγμάτων μας έχει διδάξει ότι κάποια στιγμή θα περάσει και σε πιο εμπορικές υλοποιήσεις, φτάνοντας και στον απλό χρήστη, τον απλό καταναλωτή.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση