USB 3.5 από την ASMedia το 2014

You are currently viewing USB 3.5 από την ASMedia το 2014

Την ASMedia μπορεί να μην την ξέρετε αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χρησιμοποιήσει κάποια δική της κάρτα επέκτασης USB 3.0, αν θελήσατε ποτέ να αναβαθμίσετε με την δυνατότητα αυτή κάποιο παλαιότερο υπολογιστή. 

Η ταϊβανέζικη αυτή εταιρεία αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους κατασκευαστές στον τομέα της “SuperSpeed” μετάδοσης δεδομένων, δανείζοντας τους ελεγκτές της και σε αρκετούς κατασκευαστές μητρικών καρτών και από ότι φαίνεται ετοιμάζεται να κάνει ήδη το επόμενο βήμα και να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της αγοράς με άλλη μια υλοποίηση : το επερχόμενο πρότυπο USB 3.5.

ASMchip960

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα προσφέρουν USB 3.5 ελεγκτές για χρήση σε υπολογιστικά συστήματα, όταν το νέο αυτό πρότυπο θα εισέλθει στην αγορά, κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

Με κάθε νέα σημαντική αναβάθμιση του διαύλου USB, οι προδιαγραφές του εύρους ζώνης διασύνδεσης αυξάνονται περίπου κατά 10 φορές. Αυτή τη φορά όμως επειδή το εύρος ζώνης απλά θα διπλασιαστεί, η έκδοση θα αριθμηθεί ως 3.5 και όχι ως 4.0. Το USB 3.5 θα προσφέρει ένα εύρος ζώνης της τάξεως των 10 Gbps, θα είναι σε θέση να παρέχει υψηλότερη ισχύ στις εξωτερικές συσκευές και φυσικά θα διατηρήσει την αναγκαία συμβατότητα με όλα τα παλαιότερα πρότυπα.

ASMban960

Οι ελεγκτές USB 3.5 θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν άμεσα και με το Thunderbolt, που παρά το 2ετές προβάδισμα του στον χώρο προσφέρεται μόνο από έναν κατασκευαστή, την Intel και οι ελεγκτές του είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με το USB 3.0. Αν αυτό δεν αλλάξει στο άμεσο μέλλον τότε το Thunderbolt, με την έλευση του USB 3.5 στην αγορά, θα χάσει την υποψηφιότητα του ως κύρια διασύνδεση υψηλών ταχυτήτων στην προτίμηση των καταναλωτών.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση