Ξεκίνησε η αποστολή των Ultrastar He6 από την HGST

You are currently viewing Ξεκίνησε η αποστολή των Ultrastar He6 από την HGST

Οι δίσκοι της HGST, θυγατρικής εταιρείας της Western Digital, έρχονται σε χαμηλές τιμές και μεγάλες χωρητικότητες. Τώρα έρχονται και με Ήλιο

Το Ήλιο είναι ένα άχρωμο, άοσμο, άγευστο, μη τοξικό, ιδανικό, μονοατομικό αέριο, επικεφαλής των ευγενών αερίων. Η HGST αποφάσισε να κάνει χρήση του αερίου αυτού στα νέα μοντέλα της σειράς Ultrastar και συγκεκριμένα στους He6, χωρητικότητας 6TB.

Οι νέες αυτές αποθηκευτικές μονάδες γεμίζονται με το αέριο και σφραγίζονται ερμητικά. Το Ήλιο, εφτά φορές ελαφρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα, παγιδεύεται στο εσωτερικό τους και χάρη στην τεχνολογία HelioSeal μπορούμε να ψύξουμε τους δίσκους ακόμα και βαφτίζοντας τους σε ψυκτικό υγρό.

AvsH960

Οι 7 μαγνητικές πλάκες [platters] των 3.5″ που υπάρχουν στο εσωτερικό τους είναι κατα πολύ ελαφρύτερες από τις κλασικές πέντε που συναντούσαμε μέχρι τώρα, η αποθηκευτική ικανότητα [data density] τους έχει αυξηθεί ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση ανα ΤΒ έχει μειωθεί σημαντικά, παράγωντας μικρότερα ποσά θερμότητας κατά την λειτουργία τους.

Η HGST συνεργάζεται με την HP, την Netflix, την Huawei και το CERN προκειμένου να έχει “feedback” πάνω στην υλοποίηση της και να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή των μονάδων.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση