Xi3 Piston “Steam Box” στις 29 Νοεμβρίου [VIDEO]

You are currently viewing Xi3 Piston “Steam Box” στις 29 Νοεμβρίου [VIDEO]

Κατασκευάζεται από την Xi3, ονομάζεται Piston και κατά την διάρκεια της παρουσίασης του στην CES 2013 έγινε η αφορμή για μια μεγάλη παρεξήγηση. Όλοι τότε πίστευαν ότι αυτό είναι αυτό το πολυαναμενόμενο Steam Box, με την Valve να το αρνείται κατηγορηματικά. 

Η κυκλοφορία όμως του SteamOS μάλλον άλλαξε τα δεδομένα και το μικροσκοπικό modular PC  θα έρθει στα χέρια των απανταχού gamers στις 29 Νοεμβρίου [Black Friday], φορτωμένο με τίτλους.

PistBK960

Το Piston, το οποίο φυσικά και δεν διεκδικεί την μοναδικότητα του τίτλου “Steam Box”, μέσα στο καλοβαλμένο σασί του φιλοξενεί έναν τετραπύρηνο AMD ‘Trinity’ APU επεξεργαστή R464 στα 3.2 GHz, 8GB μνήμης RAM DDR3 και έναν δίσκο SSD 128GB [με διαθέσιμο χώρο και για δεύτερο].

Υπάρχει μια υποδοχή microSD, τρεις εξόδοι εικόνας [HDMI, miniDP και DisplayPort], Ethernet, 12 θύρες USB [4 x USB 3.0 / 8 x USB 2.0], 2 x eSATA και ψηφιακή έξοδος S/PDIF για τον ήχο.

PistMO960

Η σειρά R464 που διάλεξε η Xi3 για να εξοπλίσει το Piston, μπορεί να αποδώσει γραφικά επιπέδου HD 7660G στα 685MHz, είναι χαμηλής κατανάλωσης και ενσωματώνει L2 cache 4 MB [2MBx2].

Μπορεί να δουλέψει τόσο με Windows 7/8, με Linux και υποστηρίζει DirectX 11, Shader Model 5, OpenCL 1.1 και OpenGL 4.2.

Τιμή εκκίνησης του Piston, για προπαραγγελία στις ΗΠΑ από τις 15 Νοεμβρίου, είναι τα 999 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση