Google Babble η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας της Google

You are currently viewing Google Babble η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας της Google

Την ενοποίηση στις διάφορες υπηρεσίες επικοινωνίας που παρέχει η Google θα επιδιώξει να κάνει πραγματικότητα η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας που θα φέρει το όνομα Babble

Με αυτόν τον τρόπο η μεγάλη αμερικανική εταιρεία θα κάνει ένα μεγάλο βήμα ως προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και θα θελήσει με αυτόν τον τρόπο να συνδυάσει Google Talk, Hangout, Voice, Messenger, Chat για το Google Drive, Google Talk για το G+, προσπαθώντας να εξαλείψει κάθε εμπόδιο μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα χρήσης.

GTalk0960

Στόχος της Google με αυτήν την κίνηση είναι η προσέγγιση και γιατί η όχι η επικράτηση πάνω σε αντίπαλες πλατφόρμες όπως το iMessage και o BlackBerry Messenger και οι δημιουργοί του Babble θα ξεκινήσουν από το μηδέν, φτιάχνοντας ένα ολοκαίνουριο προϊόν.

iMessage960

Όσο για εκείνους που χρησιμοποιούν κάποιες από τις υπηρεσίες που αναφέραμε παραπάνω δεν χρειάζεται να καμία ανησυχία, μιας και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η νέα υπηρεσία θα συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά των προκατόχων της με photo sharing, Hangouts από την λίστα επαφών τους και chat μεταξύ όλων, με κοινό υπόβαθρο μια εφαρμογή που πραγματικά θα δουλεύει.

Η ανακοίνωση θα γίνει φέτος, κατά πάσα πιθανότητα στο Google I/O 2013, όπου και θα ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα “apps” για την μεταφορά της νές υπηρεσίας στο Android και στο Chrome OS.

Με γρήγορους ρυθμούς λοιπόν προς την ενοποίηση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση