Η Google παρουσιάζει τα ReCAPTCHAs

You are currently viewing Η Google παρουσιάζει τα ReCAPTCHAs

Όλοι οι χρήστες του internet σε κάποια από τις ψηφιακές βόλτες τους έχουν πέσει επάνω στα CAPTCHAs, τις παραμορφωμένες εικόνες με κείμενο ή και αριθμούς που στόχο έχουν να διευκρινίσουν αν ο επισκέπτης της σελίδας είναι άνθρωπος ή κάποιο αυτόματο σύστημα όπως τα bots.

H Gοοgle το 2009 αγόρασε από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon την τεχνολογία ReCAPTCHAs, τη δεύτερη γενιά των CAPTCHAs [Completely Automated Public Turing Test To Tell Computers and Humans Apart] την οποία και σχεδίαζαν εκείνη την περίοδο στο Πανεπιστήμιο.

Η Google επιπλέον της χρήσης της νέας τεχνολογίας για τον αποκλεισμό των bots, χρησιμοποιεί αυτές τις νέες φράσεις για να την βοηθήσουν να ψηφιοποιήσει κείμενο. Αν τώρα οι φωτογραφίες αυτές σας μοιάζουν με croped φωτογραφίες από το Google Street View, αυτό συμβαίνει γιατί από εκεί τα έχει πάρει η εταιρεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Google το νέο σύστημα δεν περιορίζεται μόνο σε αριθμούς οδών, αλλά θα βρείτε φωτογραφίες από ονόματα δρόμων, ακόμα και από πινακίδες κυκλοφορίας. Θα ομολογήσουμε ότι κάναμε μια μικρή έρευνα και δεν καταφέραμε να βρούμε τους δύο τελευταίους τύπους, αλλά δεν έχουμε παρά να πιστέψουμε την εταιρεία μιας και είναι υπό συνεχή ενημέρωση τα διαθέσιμα ReCAPTCHAs.

Ο εκπρόσωπος της Google ανέφερε τα παρακάτω:

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα πείραμα στο οποίο χαρακτήρες από φωτογραφίες του Street View εμφανίζονται ως CAPTCHAs. Αρκετά συχνά εξάγουμε δεδομένα όπως ονόματα δρόμων και πινακίδες κυκλοφορίας από το Street View με στόχο τη βελτίωση της υπηρεσίας Google Maps με χρήσιμες πληροφορίες όπως εταιρικές διευθύνσεις και τοποθεσίες. Βασιζόμενοι στα δεδομένα και τα αποτελέσματα από αυτές τις δοκιμές με τα reCAPTCHAs, θα προσδιορίσουμε εάν η χρήση εικόνων μπορεί επίσης να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσει περαιτέρω τα εργαλεία μας που σχετίζονται με για την καταπολέμηση των προβλημάτων που προέρχονται από αυτοματοποιημένα συστήματα και bots οnline.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση