Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ελέγξουν και το Twitter

You are currently viewing Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ελέγξουν και το Twitter

Κυβερνητικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο επιδιώκουν από καιρό σε καιρό το κατέβασμα sites ή ακόμα και την αλλαγή εμφάνισης αποτελεσμάτων σε μηχανές αναζήτησης. Τώρα το νέο “δημοκρατικό hobby τους είναι η προσπάθεια κατεβάσματος περιεχομένου από το Twitter.

Όχι αυτό δεν το λέμε εμείς, ούτε το διαβάσαμε σε κάποιο site περιορισμένης επισκεψιμότητας που ασχολείται με συνομοσίες, αλλά είναι επίσημα στοιχεία που μας έδωσε το Twitter από το επίσημο blog του.

Το άρθρο έχει όνομα Twitter Transparency Report και αφορά αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις παρεμβάσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο από την αρχή του έτους. Συνολικά έχουν καταγραφεί 849 αιτήματα εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος, τα 679 από αυτά, έχει κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Δεύτερη θέση η Ιαπωνία με 98 αιτήματα και μετά όλοι οι άλλοι.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση