Σχεδόν έτοιμη η υπηρεσία Google Drive

You are currently viewing Σχεδόν έτοιμη η υπηρεσία Google Drive

H υπηρεσία φάντασμα της Google για την οποία όλοι γνωρίζουν κάτι αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν την έχει δει στην πραγματικότητα, το Google Drive, φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποκάλυψη της. Αργά εχθές το βράδυ υπήρξε διαρροή από την οποία αποκαλύπτονται αρκετά χαρακτηριστικά για την νέα υπηρεσία. Όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα του άρθρου [πατώντας επάνω της θα τη δείτε στο πλήρες μέγεθος της] έχει διαρρεύσει ένα screen από τη σελίδα της υπηρεσίας η οποία αφορά το download εφαρμογής της έκδοσης pre-release για την Windows.

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν πως η νέα υπηρεσία της Google θα παρέχει 5GB δωρεάν χώρου και όχι 1GB όπως ανέφεραν οι φήμες πριν λίγο καιρό. Επιπλέον για τους χρήστες που χρειάζονται περισσότερο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης, εικάζουμε με κάποιο επιπλέον κόστος. Στην ίδια σελίδα επίσης υπάρχουν εικονίδια που εμφανίζουν desktop και laptop υπολογιστές, αλλά ταυτόχρονα smartphones και tablets θα μπορούσε κάποιος να εικάσει – με μεγάλη επιτυχία κατά τη γνώμη μας.

Από μια αναφορά στις σελίδες υποστήριξης των Google Docs φαίνεται πως θα έχουμε και εφαρμογή Android για το Google Drive η οποία θεωρητικά θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται έγγραφα από τον Google Doc λογαριασμό τους χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα δεν αναφέρουν εφαρμογή για iOS συσκευές, αλλά επειδή το Google Drive θα έχει το δικό του API αυτό θα επιτρέψει στους developers να σχεδιάσουν δικές του εφαρμογές, οπότε δεν θα μείνει κανείς  παραπονεμένος.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση