25 ώρες μπαταρία για τo νέο Vaio Pro

You are currently viewing 25 ώρες μπαταρία για τo νέο Vaio Pro

Η Sony ισχυρίζεται ότι τα νέα μοντέλα της για την κατηγορία των ultrabooksVaio Pro των 11.6″ και 13.3″ που είναι εξοπλισμένα με τους νέους Haswell επεξεργαστές της Intel, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 25 ώρες λειτουργίας άνευ φόρτισης

VPhas960

Και τα δύο ultrabooks κυκλοφορούν σε εκδόσεις με επεξεργαστές έως και Intel Core i7-4500U, ο οποίος περιλαμβάνει το ενσωματωμένο σύστημα γραφικών HD Graphics 4400. Η μνήμη RAM που προσφέρεται είναι 4GB ή 8GB, η αποθήκευση έχει ανατεθεί σε SSD δίσκους των 256GB ή 512GB αντίστοιχα και οι οθόνες τους, αφής παρακαλώ, που δουλεύουν σε ανάλυση 1920×1080 pixels, χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bravia TRILUMINOS για μια “πιο πλούσια, πιο φυσική εμπειρία θέασης”, όπως λέει και η Sony. Συμπεριλαμβάνεται και η μηχανή X-Reality, η οποία βελτιστοποιεί την ποιότητας αναπαραγωγής.

VPul960

Περιλαμβάνουν ακόμα φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, USB 3.0 με δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών, υποδοχή κάρτας SD και HDMI-out. Και τα δύο ultrabooks έχουν ως λειτουργικό σύστημα τα Windows 8.

Αλλά το ερώτημα εδώ είναι, πως μπορούν αυτά τα δύο συστήματα να μείνουν ενεργειακά αυτόνομα για 25 ώρες ;

Το σύστημα στις 11.6″ ζυγίζει 870gr ενώ το αδερφάκι του στις 13.3″ είναι λίγο βαρύτερο, στα 1060gr. Η εξοικονόμηση του βάρους επιτεύχθηκε χάρη σε ένα συμπαγές κέλυφος από ανθρακονήματα. Η δαιμόνια λοιπόν Sony, εκμεταλλευόμενη τις διαστάσεις και το βάρος των δύο αυτών εξαιρετικών κατασκευών, τοποθέτησε στην βάση τους μια εξτρά μπαταρία τόσο λεπτή, που η παρουσία της αφήνει “άθικτη” την εμπειρία που προσφέρουν τα Vaio Pro.

VPS960

Με αυτό λοιπόν το … “κόλπο” οι μπαταρίες που κανονικά δίνουν 11 και 8 ώρες αυτονομίας αντίστοιχα για τα συστήματα των 11,6 και 13,3 ιντσών, εκτοξεύονται στις 18 για το 13.3″ και στις 25 για το 11.6″. Είναι βέβαιο πως μια δεύτερη μπαταρία προσδίδει παραπάνω βάρος αλλά με αυτά τα νούμερα και αυτές τις επιδόσεις, λίγα παραπάνω γραμμάρια είναι ευπρόσδεκτα.

Οι τιμές τους, για την ώρα ανέρχονται σε 1.150 δολάρια ΗΠΑ για το Pro των 11.6 ιντσών και 1.250 δολάρια ΗΠΑ για το μεγαλύτερο στις 13.3 ίντσες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση