Ανανεωμένα Alienware M14x, M17x και M18x

You are currently viewing Ανανεωμένα Alienware M14x, M17x και M18x

Τα πρώτα νέα μοντέλα για το 2012 παρουσίασε η Alienware. Τα ανανεωμένα gaming notebooks M14x, M17x και M18x έρχονται με ανανεωμένα κυκλώματα γραφικών τόσο από την AMD όσο και από την Nvidia, έρχονται με mSATA SSDs αλλά και αυξημένη μνήμη RAM. Εξωτερικά τα τρία ανανεωμένα φορητά έρχονται χωρίς αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό, κάτι που έτσι και αλλιώς δεν χρειαζόντουσαν μιας και είναι ήδη εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα.

Σε όλα τα μοντέλα πλέον υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό μνήμη RAM 6GB στα 1600MHz, αντί για 4GB που διέθεταν πριν, ενώ το M14x μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι και τα 16GB, ενώ τα M17x και M18x μέχρι και τα 32GB. Στον τομέα των κυκλωμάτων γραφικών υπάρχουν επιλογές τόσο από το στρατόπεδο της Nvidia, σειράς 6, όσο και της AMD, σειράς 7. Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή φαίνεται πως είναι η προσθήκη mSATA τα οποία συνδυάζουν τις υψηλές επιδόσεις ενός SSD κατά το boot για παράδειγμα αν κάποιος τα επιλέξει για να εξοπλίζουν το νέου του φορητού στη θέση του δεύτερου σκληρού δίσκου.

Κατά τα άλλα ο εξοπλισμός και στα τρία μοντέλα παραμένει κορυφαίος μιας και διαθέτουν DVD-writer και προαιρετικά Blu-ray, Bluetooth 4.0, ενσύρματες κάρτες δικτύου Bigfoot για αυξημένη απόδοση και ασύρματες κάρτες για τα M17x και M18x οι οποίες χρησιμοποιούν 3×3 MiMo WiFi για αυξημένη απόδοση αλλά και εμβέλεια.

Οι τιμές στις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία δεν έχουν αλλάξει σχετικά με τα μοντέλα που αντικαθιστούν, έτσι ξεκινούν από τα 1099 δολάρια ή 899 λίρες για το M14x, στα 1649 δολάρια ή 1149 λίρες για το M17x και τέλος στα 1999 δολάρια ή 1499 λίρες για το M18x.

Πηγή: Engadget | Slashgear

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση