Η Apple ετοιμάζεται να “δαγκώσει” τα ultrabooks

You are currently viewing Η Apple ετοιμάζεται να “δαγκώσει” τα ultrabooks

Φημολογία θέλει την Apple το τρίτο τρίμηνο του έτους να παρουσιάζει ένα οικονομικότερο MacBook Air με τιμή που θα ξεκινά από τα 799 δολάρια. Στόχος δεν είναι άλλος βέβαια από το να … τελειώσει τα ultrabooks των ανταγωνιστών της.

Σήμερα στις ΗΠΑ το οικονομικότερο MacBook Air είναι αυτό με την οθόνη των 11,6 ιντσών, επεξεργαστή Intel Core i5 χρονισμένο στα 1.8GHz και τιμή που ξεκινά από τα 999 δολάρια. Ο ανταγωνισμός πλέον διαθέτει αξιόλογα συστήματα όπως η νέα σειρά 5 της Samsung ή τα Folio της HP, αλλά ακόμα και τα “ακριβά” Zenbook της Asus, τα οποία κοστίζουν από 50 μέχρι και 300 δολάρια λιγότερο σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν και η φήμη δεν ξεκαθαρίζει το μέγεθος της οθόνης ή άλλα χαρακτηριστικά από το επερχόμενο οικονομικό MacBook Air των 799 δολαρίων, άλλωστε είναι πολύ νωρίς για τέτοιες εικασίες, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως θα αντιδράσει τόσο ο ανταγωνισμός σε μια τέτοια περίπτωση που η εταιρεία με το άγγιγμα του Μίδα θα παρουσιάσει ένα οικονομικό MacBook Air, όσο και η Intel, η … νονά των ultrabooks.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση