CES 2013: Ανανέωση για τα Samsung Series 5 Ultrabook

You are currently viewing CES 2013: Ανανέωση για τα Samsung Series 5 Ultrabook

Η μεσαία σειρά Series 5 Ultrabook της Samsung έχει κλείσει σχεδόν ένα χρόνο στην αγορά και η Κορεατική εταιρεία έκρινε πως ήρθε η στιγμή της ανανέωσης. Η CES 2013 είναι ότι καλύτερο για να ανακοινωθεί η ανανεωμένη στα σημεία σειρά.

Πλέον τα νέα Samsung Series 5 Ultrabook θα κυκλοφορήσουν με αλουμινένιο σώμα, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και οθόνες αφής. Τα μοντέλα της σειράς θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά με οθόνες 14 ιντσών και σε τρία χρώματα, μαύρο, κόκκινο και navy, αντίστοιχο με αυτό του Galaxy S III. Οι άνθρωποι της Samsung στην CES 2013 ανέφεραν ότι τα μοντέλα της σειράς που θα κυκλοφορήσουν τις ΗΠΑ θα διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό οθόνη αφής.

Αλλαγές όμως εκτός από την οθόνη αφής και το αλουμινένιο σώμα έχουμε και στα σωθικά των ανανεωμένων Series 5 Ultrabook της Samsung. Πλέον τα συστήματα έρχονται με τρεις USB θύρες η μία εκ των οποίων είναι USB 3.0, έξοδο HDMI, DisplayPort, ενώ η βασική έκδοση που στις ΗΠΑ θα κοστίζει 749 δολάρια διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i3 και 4 GB μνήμης RAM. Για 899 δολάρια ο φορητός σας θα έρθει με έναν Intel Core i5 και 8 GB μνήμης RAM, ενώ και οι δύο εκδόσεις εξοπλισμού θα συνοδεύονται από σκληρό δίσκο 500 GB μαζί με ExpressCache των 24 GB για καλύτερες επιδόσεις.

Στις ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, για την Ευρωπαϊκή αγορά δεν έχουμε ακόμα πληροφόρηση.

Πηγή: Engadget

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση