CES 2013: Lenovo ThinkPad Helix

You are currently viewing CES 2013: Lenovo ThinkPad Helix

Για το Helix της Lenovo διαβάζουμε εδώ και αρκετούς μήνες φήμες, αλλά πλέον στη CES 2013 ήρθε η ώρα οι φήμες να πάρουν σάρκα και οστά. Το αίνιγμα βρήκε τη λύση του και η Lenovo παρουσίασε το νέο της convertible Ultrabook με όνομα Helix.

Όπως και το διάσημο πλέον ThinkPad Yoga, έτσι και το Helix έχει διττό χαρακτήρα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε ως φορητό υπολογιστή είτε ως tablet. Η οθόνη του περιστρέφεται 180 μοίρες για αυτό το σκοπό, είναι τύπου IPS, ενώ διαθέτει Gorilla Glass και ανάλυση full HD παρακαλώ παρά τη διαγώνιο των 11,6 ιντσών.

To Lenovo ThinkPad Helix έρχεται με ένα νέο trackpad μετά από πάρα πολλά χρόνια, κάτι που ίσως βγάλει από τα νερά τους φανατικούς χρήστες των ThinkPad. Η top έκδοση του ενσωματώνει έναν Intel Core i7, ενώ η Lenovo ισχυρίζεται αυτονομία για τη μπαταρία του που φτάνει τις 10 ώρες.

Μεταξύ άλλων θα βρείτε πίσω κάμερα με αισθητήρα 5 MPixels, κάμερα εμπρός για video κλήσεις με αισθητήρα 2 MPixels, NFC και συνδεσιμότητα σε δίκτυα LTE.

Στις ΗΠΑ θα γίνει διαθέσιμο τον Φεβρουάριο με τιμή που θα ξεκινά από τα 1.499 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση