CES 2013: LG Tab-Book Ultra Z160 & Tab-Book H160

You are currently viewing CES 2013: LG Tab-Book Ultra Z160 & Tab-Book H160

Στη CES 2013 η LG ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια σειρά με φορητούς, τα νέα Tab-Book και Tab-Book Ultra, τα οποία έρχονται με Windows 8 και από το όνομα φωνάζουν ότι είναι convertible.

Και τα δύο μοντέλα έρχονται με οθόνες τύπου IPS διαγωνίου 11,6 ιντσών και ανάλυσης 720p, ενώ διαθέτουν θύρες USB 3.0 και HDMI.

Η κορυφαία πρόταση της LG, το Tab-Book Ultra Z160 ζυγίζει μόλις 1,23 κιλά και έχει πάχος 19,4 χιλιοστά και ενσωματώνει έναν τρίτης γενιάς Intel Core i5. To Ζ160 είναι ένα Ultrabook με διττό χαρακτήρα αφού με μια κίνηση μετατρέπετε σε tablet.

Τι μικρό αδελφάκι του Tab-Book H160 ζυγίζει 1,05 κιλά και έχει πάχος 15,9 χιλιοστά, ενώ στην καρδιά του χτυπά ένας Intel Atom. Και αυτό με μια κίνηση μετατρέπετε σε tablet χάρη στο μηχανισμό που διαθέτει ο οποίος σέρνει το πληκτρολόγιο κάτω από την οθόνη.

Μέχρι στιγμής η Κορεατική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει διαθεσιμότητα και τιμή. Εμείς δεν αισιοδοξούμε για κυκλοφορία των δύο μοντέλων στην Ελλάδα αφού δεν κυκλοφορούν και άλλα ενδιαφέροντα φορητά της εταιρείας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση