CES 2013: Πολύ σκληρά για να πεθάνουν με Android ή Windows 8

You are currently viewing CES 2013: Πολύ σκληρά για να πεθάνουν με Android ή Windows 8

H Panasonic παρουσίασε στη CES 2013 δύο νέα μοντέλα της σειράς ToughPad. Τα νέα μοντέλα είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπως μας έχει συνηθίσει και με άλλα μοντέλα της η εταιρεία.

Το Panasonic FZ-G1 έρχεται με οθόνη 10 ιντσών και προ-εγκατεστημένα Windows 8 Pro, ενώ το μικρότερο Panasonic JT-B1 έρχεται με οθόνη 7 ιντσών και Android Ice Cream Sandwich.

Και τα δύο φορητά της σειράς ToughPad έρχονται με στρατιωτικές προδιαγραφές σύμφωνες με το MilSpec standard 810G. Στα θετικά ότι μπορείτε να τα βυθίσετε σε νερό και να δείτε χωρίς προβλήματα την οθόνη τους ακόμα και με τον ήλιο να τη χτυπά.

Το Panasonic FG-Z1 με τα Windows 8 την οθόνη των 10 ιντσών η οποία έχει ανάλυση 1.920×1.200 pixels, έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i5-3437U στα 1,9 GHz ο οποίος υποστηρίζει την τεχνολογία vPRO, ενσωματώνει SSD των 128 GB και συνοδεύεται από μνήμη RAM μέχρι 8 GB και μπαταρία που του δίνει αυτονομία μέχρι και 8 ώρες. Θα βρείτε επιπλέον θύρες USB 3.0 και USB 2.0, Bluetooth, Wi-Fi και προαιρετικά δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G-LTE.

Το μικρό αδελφάκι του παραπάνω … Κόναν, το Panasonic JT-B1, έρχεται με ανάλυση οθόνης 1.024×600 pixels, διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Ti OMAP 4660 στα 1,5 GHz, 1 GB μνήμης RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Ενσωματώνει κάμερα στην πίσω πλευρά με αισθητήρα 13 MPixels και εμπρός με αισθητήρα 1,3 MPixels. Η μπαταρία του έχει ονομαστική αυτονομία οκτώ ωρών.

Το μοντέλο στις 10 ίντσες θα διατεθεί στις ΗΠΑ το Μάρτιο με τιμή από 2.900 δολάρια, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο μήνα προς 1.300 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση