Η Dell ετοιμάζει το XPS 12 με σχεδιασμό convertible

You are currently viewing Η Dell ετοιμάζει το XPS 12 με σχεδιασμό convertible

Η Dell φαίνεται πως ετοιμάζει το νέο XPS 12 στο οποίο όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα χρησιμοποιήσει το σχεδιασμό της περιστρεφόμενης οθόνης την οποία είχαμε δει για πρώτη φορά με το Inspiron Duo. Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία η οθόνη μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες ως προς τον οριζόντιο άξονα της και έτσι ο φορητός σας να πάρει μορφή tablet άμεσα. Το Inspiron Duo παρά το πρωτότυπο του σχεδιασμού δεν τα είχε πάει και τόσο καλά στις πωλήσεις, ο convertible σχεδιασμός όμως – όπως τον ονομάζει η Dell – δεν έχει αποδημήσει εις κύριο μαζί του.

Σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός ότι τα επερχόμενα Windows 8 διαθέτουν εξαιρετική υποστήριξη για οθόνες αφής, κάτι που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον ένα Ultrabook οπως το XPS 12 με αυτό το σχεδιασμό. Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε οι φήμες για ένα convertible ultrabook θα βγουν αληθινές.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση