Dell XPS 13 Developer Edition

You are currently viewing Dell XPS 13 Developer Edition

Η Dell προσφέρει ένα νέο ultrabook το XPS 13 Developer Edition το οποίο έρχεται με προ-εγκατεστημένη διανομή του Ubuntu ως βασικό λειτουργικό σύστημα. Αυτή είναι η Project Sputnik, μια έκδοση η οποία υποστηρίζει πλήρως το Dell XPS 13, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει εργαλεία για developers. Το project έχει ήδη ξεκινήσει από τον Μάιο όταν η Dell ρώτησε την κοινότητα των developers τι θα ήθελαν από ένα φορητό υπολογιστή. Η Dell μάλιστα για να προωθήσει αυτή την κίνηση της έδωσε μερικά από τα XPS 13 Ultrabook της με επεξεργαστές Sandy Bridge της Intel έτσι ώστε η συνεργασία με την κοινότητα να αποδώσει γρηγορότερα. Το αποτέλεσμα των παραπάνω προσπαθειών είναι το Dell XPS 13 Developer Edition το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά.

Σύμφωνα με τη Dell το XPS 13 Developer Edition έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την φορητότητα, την ταχύτητα και την ετοιμότητα του για εργασία στο σύννεφο. Η Dell διαθέτει μοντέλα με τους τελευταίας γενιάς Intel Core επεξεργαστές οι οποιοι βασίζονται στον πυρήνα Ivy Bridge και είναι όσον αφορά το hardware ίδια μοντέλα με τα Dell XPS 13 που γνωρίζουμε. Η διαφορά έρχεται στο προ-εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, όπου στην περίπτωση του Developer Edition είναι Ubuntu.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση