Dell XPS 15 με οθόνη Quad HD

You are currently viewing Dell XPS 15 με οθόνη Quad HD

H Dell αποφάσισε να αναβαθμίσει την “prosumer” XPS σειρά προϊόντων της, τα πιο ακριβά μοντέλα της, εξοπλίζοντας τα με νέες οθόνες που αγγίζουν σε ανάλυση ακόμα και τα 3200×1800 pixels. 

Πιο εντυπωσιακή είναι η οθόνη του XPS 11 [11.6″], η οποία παρά τις λιγοστές ίντσες της φτάνει τα 2560×1440 pixels. Όμως στα νέα XPS 13 και XPS 15  βρίσκουμε πλέον πάνελ με υψηλότερη ανάλυση, 1920 x 1080 px και 3200×1800 pixels [τεχνολογίας IGZO] αντίστοιχα, αγγίζοντας πρωτόγνωρα επίπεδα επιδόσεων και αντοχής, χάρη στο Gorilla Glass NBT.

XPSPF960

Τα νέα συστήματα θα φιλοξενούν Intel Core επεξεργαστές 4ης γενιάς [Core i3/i5/i7], θα προσφέρουν αυτονομία έως και 10 ώρες και υποσύστημα γραφικών Intel HD 4400.

Αυτό που κανονικά θα έπρεπε να αναφέρουμε πρώτο θα ήταν το χαρακτηριστικό της αναδίπλωσης του XPS 11 – που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό – αλλά δυστυχώς για την Dell την πρόλαβε η Lenovo με τη σειρά Yoga.

XPS11960

Ξεχωρίζει από κατασκευαστικής πλευράς το μονοκόμματο πληκτρολόγιο που τοποθέτησε η Dell στο νέο XPS 11, δίνοντας μια εικόνα αντοχής, στιβαρότητας, με σκοπό την αποτροπή τυχόν “ατυχημάτων” [βλ. πλήκτρα να ξεκουμπώνουν].

XPSMD960

Το κορυφαίο XPS 15 θα είναι διαθέσιμο με Core i5 ή i7 επεξεργαστή, γραφικά από την Nvidia και από πλευράς δίσκων έχουμε έναν 32GB SSD [λειτουργικό], ο οποίος είναι αναβαθμίσιμος κατά παραγγελία, συνοδευόμενο από 1TB HDD [αποθήκευση]. Η Dell έκανε κουβέντα και για δυνατότητες “φωνητικού ελέγχου” και NFC, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το XPS 15 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, ξεκινώντας από τα 1.500 δολάρια ΗΠΑ, ενώ το XPS 13 τον Νοέμβριο στα 1.000 δολάρια. Και στην Ευρώπη τα συστήματα αυτά δεν θα είναι φτηνότερα, αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες που προσφέρουν και τα υψηλής ανάλυσης πάνελ τους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.