Δύο νέα ultrabooks και ένα convertible από τη Lenovo

You are currently viewing Δύο νέα ultrabooks και ένα convertible από τη Lenovo

Σήμερα ανακοίνωσε η Lenovo δύο νέα Ultrabooks με Windows 8 και οθόνες αφής και ένα σύστημα convertible βασισμένο σε επεξεργαστή Atom.

Καταιγισμός παρουσιάσεων σήμερα από τη Lenovo με αρκετά νέα συστήματα. Αρχικά το νέο Lenovo IdeaPad Yoga 13 είναι μια συσκευή που κερδίζει τις εντυπώσεις στην κατηγορία των Ultrabooks. Οι προ-παραγγελίες για το Yoga 13 ξεκινούν στις 12 Οκτωβρίου ενώ οι πωλήσεις του στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα κυκλοφορίας των Windows 8. Έχει βάρος λίγο κάτω από το 1,5 κιλό, ενώ η αυτονομία του – ονομαστικά – είναι έως 8 ώρες. Εντυπωσιακά τα χαρακτηριστικά αφού μεταξύ το σύστημα περιλαμβάνει επεξεργαστές Intel Core i5 και Core i7, οθόνη multitouch με ανάλυση 1600×900 pixels, αποθηκευτικό χώρο σε SSD με χωρητικότητες έως 256 GB, ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων και θύρα USB 3.0. Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 1.099 δολάρια.

Ταυτόχρονα η Lenovo ανακοίνωσε και ένα IdeaPad Yoga με οθόνη 11,6 ιντσών βασισμένο σε Windows 8 RT.

Επόμενο μοντέλο το Lenovo ThinkPad Twist το οποίο είναι convertible με περιστρεφόμενη οθόνη διαγωνίου 12,5 ιντσών. Το συγκεκριμένο ThinkPad στοχεύει τους business users και έρχεται με επεξεργαστές που μπορεί να είναι από Intel Core i3 μέχρι και Intel Core i7, η οθόνη του είναι IPS, multitouch, έχει ανάλυση 1366×768 pixels και διαθέτει Gorilla Glass για προστασία. Δέχεται μέχρι και 8 GB μνήμης RAM ενώ θα βρείτε δύο θύρες USB 3.0, Gigabit ethernet και εξόδους mini HDMI και mini DisplayPort. Οι τιμές ξεκινούν από τα 849 δολάρια στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον Lenovo IdeaPad Lynx έρχεται με οθόνη 11,6 ιντσών και πρόκειται για ένα hybrid σύστημα στο οποίο η οθόνη μπορεί να αφαιρεθεί και να την πάρετε μαζί σαν tablet. Στην καρδιά του χτυπά ένα διπύρηνος Clover Trail επεξεργαστής Atom στα 1,8 GHz και θα κυκλοφορήσει με 2 GB μνήμη RAM, SSD των 32 GB ή 64 GB και θύρες micro USB, micro HDMI και micro SD. Οι τιμές για αυτό στις ΗΠΑ ξεκινούν από τα 599 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση