Έρχεται στις 20 Ιουνίου το HP Envy 6z Sleekbook

You are currently viewing Έρχεται στις 20 Ιουνίου το HP Envy 6z Sleekbook

Η HP παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα τη νέα σειρά ultrabooks, μεταξύ αυτών είδαμε και το Envy 6z Sleekbook το οποίο βασίζεται στο νέο AMD Trinity επεξεργαστή. Η σειρά Trinity της AMD αποτελεί την απάντηση της εταιρείας στα ultrabooks της Intel και παρά κάποιες φήμες που ήθελαν να καθυστερεί η κυκλοφορία συστημάτων που βασίζονται σε επεξεργαστές Trinity, στις 20 Ιουνίου θα δούμε το πρώτο φορητό της HP που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα, το Envy 6z Sleekbook.

Το νέο HP Envy 6z Sleekbook φαίνεται πως θα πωλείται προς 599 δολάρια ΗΠΑ, μια τιμή χαμηλότερη από τα περισσότερα ultrabook εκεί έξω. Το σύστημα θα έρθει με οθόνη 15 ιντσών και ανάλυση HD στα 1366×768 pixels και 4GB μνήμη RAM.

Τέλος μιας και η AMD διαθέτει πλεονέκτημα στο κομμάτι της απόδοσης των καρτών γραφικών, περιμένουμε ότι η APU των Trinity επεξεργαστών θα έχει καλύτερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες λύσεις της Intel. Αν οι φήμες που θέλουν το σχετικό εμπάργκο της AMD για την πλατφόρμα Trinity να ισχύει μέχρι και τις 15 Μαΐου, τότε τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και κάποια benchmarks σχετικά τους νέους επεξεργαστές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση