Η Lenovo γιορτάζει τα 20 χρόνια ThinkPad και παρουσιάζει νέα προϊόντα

You are currently viewing Η Lenovo γιορτάζει τα 20 χρόνια ThinkPad και παρουσιάζει νέα προϊόντα

Το FullPC.gr βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Lenovo για να γιορτάσει τα 20 χρόνια ThinkPad, μια εκδήλωση η οποία δεν είχε μόνο χαρακτήρα γενεθλίων αλλά έβγαλε και ειδήσεις για νέα μοντέλα της εταιρείας.

Μαθήματα ιστορίας

Τα ThinkPad δημιουργήθηκαν από την IBM το 1992, το design τους χαρακτηριστικό και εμπνευσμένο από το γιαπωνέζικο Bento lunchbox. Η Lenovo αγοράζοντας το 2005 το τμήμα personal computers της IBM μαζί αγόρασε και το πολύτιμο brand ThinkPad. Τα ThinkPad είναι η επιλογή χιλιάδων business users και εταιρειών ανά τον πλανήτη, ενώ πολλά μοντέλα της σειράς που έχουν κυκλοφορήσει στην 20-ετή ζωή της έχουν καινοτομήσει παρουσιάζοντας μοναδικά χαρακτηριστικά.

Σήμα κατατεθέν της σειράς είναι το κόκκινο trackpoint στο κέντρο του πληκτρολογίου, ενώ κατά καιρούς έχουμε δει καινοτομίες όπως το ThinkLight, ένα φως που ενεργοποιούσε ο χρήστες για να φωτίζει το πληκτρολόγιο πριν ακόμα κυκλοφορήσουν τα backlit πληκτρολόγια, το Active Protection System το οποίο διαφημιζόταν ως ο αερόσακος του υπολογιστή σας αφού προστάτευε τον σκληρό του δίσκο από ζημιές που προκαλούνται κατά την πτώση η τον κραδασμό.

Τα νέα

Μετά τη σύντομη ιστορική αναφορά ας περάσουμε στα όσα μάθαμε από την εκδήλωση της Lenovo για τα νέα προϊόντα που θα δούμε από την εταιρεία. Πρώτο και καλύτερο το νέο Lenovo ThinkPad X1 Carbon ένα ultrabook κατασκευασμένο από ανθρακονήματα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε στα χέρια μας. Θα ομολογήσουμε ότι η ποιότητα κατασκευής, υλικών αλλά και η εντύπωση που αφήνει είναι τουλάχιστον εξαιρετικά σε κάθε περίπτωση. Τα χαρακτηριστικά του επίσης εντυπωσιακά αφού θα έρθει με επεξεργαστές Intel Core i5 και Core i7 – δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά – ενσωματώνει την τεχνολογία RapidCharge της Lenovo η οποία επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις 35 λεπτά αλλά έρχεται και μέ άλλες εκπλήξεις.

Εμάς μας έκανε θετική εντύπωση το χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε για την ενσωματωμένη 3G συνδεσιμότητα που διαθέτει το νέο ThinkPad X1. Όχι δεν διαθέτει κάποια είσοδο για κάρτα SIM χάρη στην οποία θα συνδέεται στο 3G δίκτυο του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Δεν χρειάζεται κάρτα SIM. Όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Lenovo ο φορητός διαθέτει ενσωματωμένο ένα 3G module το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση σε 3G χωρίς την ανάγκη SIM κάρτας. Αυτό συνεπάγεται χωρίς την ανάγκη συνδρομής ή αγοράς χρόνου σύνδεσης μιας και είναι μια υπηρεσία την οποία προσφέρει η Lenovo, προφανώς σε συνεργασία με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Η υπηρεσία όπως μας είπαν θα διατεθεί και στην Ελλάδα πιθανόν πριν το τέλος του έτους, ενώ ο χρήστης θα μπορεί όταν χρειάζεται να συνδεθεί στο 3G δίκτυο να αγοράζει μέσα από τον υπολογιστή του και τη χρήση πιστωτικής κάρτας τον πακέτο σύνδεσης που χρειάζεται.

Όταν ακούσαμε τις τιμές διάθεσης βέβαια μας … κόπηκε το χαμόγελο αφού ανάλογα με τη σύνθεση θα κοστίζει από 1.799 1.899 ευρώ μέχρι και περίπου 2.500 ευρώ.

Στην εκδήλωση είδαμε και το νέο ThinkPad Tablet 2 της Lenovo το οποίο θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις και θα τρέχει μέχρι και Windows 8 Pro. Το δείγμα που είδαμε ήταν μοντέλο προ-παραγωγής και δεν καταφέραμε να το δούμε σε πλήρη λειτουργία, μας άφησε όμως θετικές εντυπώσεις. Διαθέτει οθόνη αφής 10,1 ιντσών, έχει ενσωματωμένο πενάκι και το βάρος του ξεκινά από τα 600 γραμμάρια.

Η τιμή του μάλλον θα βρίσκεται γύρω στα 700 ευρώ, κάτι όμως που θα επιβεβαιώσουμε με την κυκλοφορία του.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση