Νέα φορητά με Windows 8 από τη Gigabyte

You are currently viewing Νέα φορητά με Windows 8 από τη Gigabyte

Η Gigabyte φαίνεται πως προετοιμαζόταν εντατικά για την κυκλοφορία των Windows 8 μιας και ανακοίνωσε όχι μία ή δύο αλλά πέντε νέες φορητές συσκευές οι οποίες έρχονται με το νέο λειτουργικό. Στη νέα της γκάμα θα βρείτε από laptop μέχρι tablet, πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά. Το νέο Gigabyte S1082 είναι το tablet της εταιρείας το οποίο έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή της Intel και οθόνη 10,1 ιντσών. Διαθέτει πληθώρα θυρών διασύνδεσης για να μην σας λείψει καμία, έχει σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 500 GB, ενώ στη λίστα των αξεσουάρ του θα βρείτε εξωτερικό πληκτρολόγιο.

Στον χορό των Ultrabooks αποφάσισε να μπει και η Gigabyte με το νέο U2442, ένα σύστημα με οθόνη διαγωνίου 14 ιντσών, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, σασί από βουρτσισμένο αλουμίνιο και προ-εγκατεστημένα Windows 8 ή Windows 8 Pro ανάλογα την έκδοση. Το βάρος του είναι 1,57 κιλά, ενώ διαθέτει ήχο THX. Στα χαρτιά φαίνεται αρκετά καλό.

Ενδιαφέρον είναι το νέο Gigabyte U2142 η Convertible πρόταση της εταιρείας με οθόνη 11,6 ιντσών, επεξεργαστή Intel Core i3 ή Core i5 και εκδόσεις με Windows 8 ή Windows 8 Pro. Η οθόνη του περιστρέφεται κατά 180 μοίρες και έτσι μετατρέπεται από laptop σε tablet και το αντίστροφο με μια κίνηση.

Το βαρύ πυροβολικό όμως της Gigabyte από πλευράς επιδόσεων είναι τα δύο νέα gaming φορητά της. To Gigabyte P2542G έρχεται με οθόνη 15,6 ιντσών ανάλυσης full HD, στην καρδιά του θα βρείτε έναν Intel Core i7-3610QM και κύκλωμα γραφικών Nvidia GeForece GTX 660M με 2 GB μνήμης γραφικών. Στον πλούσιο εξοπλισμό του θα βρείτε Blu-ray rewritable drive, έξοδο HDMI και THX TruStudio Pro ήχο.

Το κορυφαίο – μέχρι στιγμής – σύστημα των φορητών με Windows 8 της Gigabyte είναι το P2742G το οποίο διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 17 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7 και κύκλωμα γραφικών Nvidia GeForce GTX 660M όπως και το μικρότερο αδερφάκι του. Ο μεγαλύτερος όγκος του του επιτρέπει να διαθέτει μέχρι και δύο σκληρούς δίσκους οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν και σε RAID 0 συστοιχία για υψηλότερες επιδόσεις, ενώ και σε αυτή την περίπτωση ο εξοπλισμός είναι παραπάνω από πλήρης.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση