Νέα μοντέλα Dell @ IFA 2012

You are currently viewing Νέα μοντέλα Dell @ IFA 2012

Οι  ανακοινώσεις που έκανε η Dell στην IFA 2012 ήταν αρκετές, ενώ είχαμε την ευκαιρία να … βάλουμε χέρι στα περισσότερα νεο-ανακοινωθέντα συστήματα της εταιρείας.

Αρχικά πολύ καλές εντυπώσεις – σχεδιαστικά σε πρώτη φάση – μας άφησε το νέο Dell XPS Duo 12 Ultrabook το οποίο διαθέτει το μοναδικό σχεδιασμό με περιστρεφόμενη οθόνη που η Dell έχει λανσάρει. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να το πιάσουμε στα χέρια μας μιας και ήταν κλεισμένο σε γυάλινη προθήκη.

Οι φίλοι των all-in-one συστημάτων θα ενθουσιαστούν με την πρώτη ανακοίνωση που έκανε η Dell στην IFA 2012, το νέο Dell XPS One 27. Πρόκειται για ένα σύστημα all-in-one με μια πραγματικά απολαυστική οθόνη αφής διαγωνίου 27 ιντσών η οποία έχει ανάλυση 2560×1440 pixels. Αυτό το … συστηματάκι καταφέραμε να το πιάσουμε στα χέρια μας και να μείνουμε ενθουσιασμένοι μαζί του. Αρχικά η εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη αφής δεν έχει μόνο πολύ καλή απόκριση στις εντολές των δαχτύλων σας, διαθέτει και πολύ καλή ευκρίνεια. Προφανώς τα 3,7 εκατομμύρια pixels που διαθέτει είναι υπεύθυνα για αυτό. Ξεπερνώντας την οθόνη και περιεργαζόμενοι το νέο XPS One 27 θα ομολογήσουμε ότι η ποιότητα κατασκευής του συνολικά ήταν καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανείς από ένα σύστημα αυτής της κατηγορίας. Κάτι τέτοιο βέβαια μόνο θετικό μπορεί να είναι και το μόνο που μένει για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας είναι να μάθουμε την τιμή του στην Ελληνική αγορά.

Η Dell δεν θα μπορούσε βέβαια να μην μετέχει στο χορό των tablets και έτσι είδαμε το νέο Dell XPS 10 Tablet, με οθόνη διαγωνίου 10 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Windows 8 RT. Μαζί ερχόταν και ένα αφαιρούμενο keyboard dock, ενώ στην καρδιά του υπάρχει ένας Snapdragon S4, κάτι που μεταφράζεται σε κορυφαίες επιδόσεις. Το εντυπωσιακό είναι πως η Dell ανακοίνωσε ονομαστική αυτονομία έως και 20 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Δεν μένει παρά να το δούμε στην πράξη για να το λατρέψουμε.

Πατήστε επάνω στις παρακάτω φωτογραφίες από την παρουσίαση της Dell στην IFA 2012 για να τις δείτε μεγαλύτερες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση