Νέα φορητά από την Asus με Ivy Bridge επεξεργαστές

You are currently viewing Νέα φορητά από την Asus με Ivy Bridge επεξεργαστές

Η Asus ανακοίνωσε στη Σιγκαπούρη νέα laptops τα οποία βασίζονται στους νέους Ivy Bridge επεξεργαστές της Intel. Νέα συστήματα παρουσιάστηκαν για τη σειρά Κ, τη σειρά Ν αλλά και τη δημοφιλή gaming σειρά φορητών ROG G.

Τα νέα φορητά της σειράς Κ έρχονται με χαμηλό βάρος και περιορισμένο πάχος ενώ είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Μαζί με τους νέους επεξεργαστές της Intel υπάρχουν κάρτες γραφικών με ολοκληρωμένα της σειράς Nvidia GeForce 600, ενώ η Asus αναφέρει αυξημένη αυτονομία για την μπαταρία μέχρι και τρείς φορές. Η τιμή για τα νέα φορητά είναι στα 1.298 δολάρια Σιγκαπούρης και διαθέσιμα άμεσα.

Τα multimedia φορητά της σειράς Ν περιλαμβάνουν τα μοντέλα Ν46, Ν56 και Ν76 ξεχωρίζουν όχι μόνο για τους νέους επεξεργαστές της Intel αλλά και για τις wide οθόνες τους οι οποίες έρχονται με αναλύσεις μέχρι και 1080p. Επιπλέον περιλαμβάνουν την τεχνολογία SonicMaster της Asus προφανώς με στόχο την καλύτερη απόδοση σε multimedia εφαρμογές. Είναι διαθέσιμα άμεσα με τιμές από 1.498 δολάρια Σιγκαπούρης.

Τέλος τα δύο νέα μοντέλα της σειράς ROG [Republic Of Gamers] G έρχονται με τους νέους τρίτης γενιάς Core i7, οι οποίοι συνοδεύονται από μέχρι και 16GB μνήμης RAM τύπου DDR3. Επιπλέον είναι εφοδιασμένα με τα τελευταίας γενιάς ολοκληρωμένα της Nvidia με GPUs Nvidia GeForce GTX 660M / 670M και μέχρι 3GB μνήμης GDDR5 αποκλειστικά για γραφικά. Τα συστήματα αυτά θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα με κορυφαίο εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει subwoofer αλλά και σύστημα ήχου με την τεχνολογία Asus SonicMaster, καθώς και active shutter γυαλιά για την υποστήριξη της τεχνολογίας Nvidia 3D Lightboost για 3D υλικό. Ο τιμές για το μοντέλο Asus G55VM ξεκινούν από τα 2.698 δολάρια Σιγκαπούρης, ενώ για το μοντέλο Asus G75VM από τα 2.998 δολάρια Σιγκαπούρης.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση