Έρχεται το Lenovo ThinkPad X131e

You are currently viewing Έρχεται το Lenovo ThinkPad X131e

Η Lenovo φαίνεται πως ετοιμάζει μια ανανεωμένη πρόταση για το ThinkPad X130e το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο και θα ακούει στο όνομα ThinkPad X131e. 

Το νέο Lenovo ThinkPad X131e θα έρθει με οθόνη 11,6 ιντσών, ενώ στην καρδιά του θα βρίσκονται κάποια από τα τελευταία AMD Brazos 2.0. Συγκεκριμένα θα είναι διαθέσιμοι οι επεξεργαστές AMD E1-1200 ή ο AMD E2-1800 οι οποίοι προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις συγκριτικά με τα τρέχοντα E-300 και E-400 που προσφέρονται στο X130e.

Εκτός όμως από τους επεξεργαστές της AMD στο ανανεωμένο ThinkPad X131e θα δούμε και επεξεργαστές της Intel οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους τρέχοντες Intel Core i3 γενιάς Sandy Bridge. Έτσι από το Σεπτέμβριο στο νέο μοντέλο θα δούμε Intel Celeron 867 ή Intel Core i3-2367U.

Από τις παραπάνω επιλογές συμπεραίνουμε ότι η τιμή διάθεσης του νέου μοντέλου θα παραμείνει στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκεται και η τιμή του σημερινού ThinkPad X130e, το οποίο διατίθεται στις ΗΠΑ προς 549 δολάρια.

Στα θετικά για το νέο μοντέλο θα σημειώσουμε ότι θα υποστηρίζει μνήμη μέχρι και 8GB RAM, σκληρό δίσκο μέχρι και 500GB ή SSD μέχρι και 128GB. Επιπλέον η Lenovo θα ενσωματώσει Dolby Audio V2 αλλά και επιπλέον δύο θύρες USB 3.0 μαζί με μια USB 2.0, έξοδο VGA και HDMI.

Τέλος ένα έγγραφο που έχει διαρρεύσει αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα έρθει με πλαστικά υψηλότερης αντοχής, κάτι που θα του δώσει το πλεονέκτημα σε κακουχίες της καθημερινότητας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση