Θα δούμε ultrabooks με τιμές 599-699 ευρώ

You are currently viewing Θα δούμε ultrabooks με τιμές 599-699 ευρώ

H Computex βρίσκεται σε εξέλιξη και οι κατασκευαστές παρουσιάζουν ότι καλύτερο έχουν. Εμείς όμως διακρίνουμε ότι όσον αφορά τα ultrabooks θα υπάρξουν στην αγορά οικονομικότερες προτάσεις από τα μοντέλα πρώτης γενιάς τα οποία αξίζουν να τους ρίξετε μια ματιά. Από τα όσα έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες αρχικά θα αναφέρουμε το Acer S3 το οποίο η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει και με τους νέας γενιάς επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel. Μάλιστα ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν το top μοντέλο με τον Intel Core i7 και το SSD των 128GB να έχει τιμή διάθεσης περίπου στα 1.000 ευρώ και η καριέρα να ξεκινάει εντός των ημερών στις Ευρωπαϊκές αγορές. Τα entry level μοντέλα με Ivy Bridge επεξεργαστές από το νέο S3 είναι οικονομικότερα κατά 20%, με την τιμή τους να βρίσκεται στα 800 ευρώ περίπου. Παρόλα αυτά αυτή η χαμηλότερη τιμή φαίνεται πως είναι περίπου 15% ακριβότερη από τα μοντέλα με επεξεργαστές Sandy Bridge! Ευκαιρία πρώτη λοιπόν.

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι αυτή της σειράς 5 της Samsung για διαφορετικούς λόγους όμως. Κάνοντας μια έρευνα στην Ευρωπαϊκή αγορά διαπιστώσαμε ότι η διαφορά στην τιμή των μοντέλων με επεξεργαστές 2ης και 3ης γενιάς Intel Core επεξεργαστών – για τα entry level μοντέλα της σειράς – είναι μόλις 60 ευρώ, με την τιμή του βασικού μοντέλου να βρίσκεται περίπου στα 800 ευρώ.

Η πρόταση της Toshiba, το Z930 έρχεται ανανεωμένο όχι μόνο στον επεξεργαστή, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή εντοπίσει τις τιμές διάθεσης των νέων μοντέλων. Παρόλα αυτά η Toshiba μας έχει συνηθίσει σε ανταγωνιστικές τιμές, κάτι που περιμένουμε να δούμε και τώρα.

Τέλος το ολοκαίνουργιο ultrabook της Sony, το νέο Sony Vaio T13 – το οποίο παρουσιάστηκε και στην Ελληνική αγορά – έχει τιμή εκκίνησης στην Ελληνική αγορά στα 999 ευρώ, μια τιμή περίπου 15% πάνω από τον ανταγωνισμό. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για νέο μοντέλο με επεξεργαστές Ivy Bridge, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μόλις αυτό συμβεί το σημερινό μοντέλο θα είναι σαφώς οικονομικότερο.

Αφήνοντας όμως τις εικασίες στην αγορά υπάρχουν ήδη μοντέλα όπως τα Dell Inspiron 14z και το Lenovo U310 τα οποία κυκλοφορούν με τιμές από 599 μέχρι και 699 ευρώ, κάτι που θα πιέσεις τους κοντινότερους ανταγωνιστές τους – πχ τη Samsung – να κυκλοφορήσει τα μοντέλα της μέσα σε αυτό το εύρος τιμών.

Ακόμα και εν μέσω κρίσης μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες και να πραγματοποιήσετε τις αγορές που θέλετε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση