Άφιξη του LG CLOUD στην παγκόσμια αγορά [VIDEO]

You are currently viewing Άφιξη του LG CLOUD στην παγκόσμια αγορά [VIDEO]

Πέρυσι η LG Electronics είχε λανσάρει τις δικές της υπηρεσίες LG Cloud στις αγορές των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας. Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Κεντρικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής μέχρι και το τέλος Μαΐου

“Το LG Cloud δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν stream απευθείας στις συσκευές LG Smart TVs που διαθέτουν, ενώ παράλληλα τους προσφέρει χώρο για την αποθήκευση ψυχαγωγικού περιεχομένου με αυτόματο συγχρονισμό μεταξύ TV, PC και smartphone και ταυτόχρονα καταργεί τη χρονοβόρα διαδικασία του download ή της χειροκίνητης μεταφοράς από τη μία συσκευή στην άλλη,” δήλωσε ο κ. Richard Choi, επίτιμος αντιπρόεδρος του Smart Business Center στην LG Electronics.

LGCLoud2960

Και συνεχίζοντας στάθηκε στο εξής: “Οι σημερινοί καταναλωτές δεν περιορίζονται πλέον σε μία μόνο συσκευή και έναν τύπο οθόνης. Περνούν εύκολα από την TV στο PC και τα smartphones και είναι δική μας υπόθεση να τους προσφέρουμε το περιεχόμενο που θέλουν, όποτε και όπου το θέλουν. Η LG είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του περιεχομένου σε τόσα πολλά και διαφορετικά προϊόντα.”

Με την εφαρμογή LG Cloud οι χρήστες εξασφαλίζουν πρόσβαση σε αρχεία βίντεο, φωτογραφίες και μουσική που έχουν ανεβάσει στο λογαριασμό τους. Η εφαρμογή διατίθεται από το Google Play και το LG Smart World store, εγκαθίσταται εύκολα και είναι συμβατή με συσκευές LG Smart TVs, με PCs και smartphones τεχνολογίας Android.

LGCloudPlay

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει το streaming μέχρι και 5GB περιεχομένου απευθείας στην τηλεόραση LG Smart TV, δωρεάν και χωρίς να πρέπει πρώτα να κατεβάσει τα αρχεία σε κάποιο τοπικό μέσο αποθήκευσης. Τα αρχεία πολυμέσων μπορούν πολύ εύκολα να αποθηκεύονται και να ‘παίζουν’ απευθείας από το LG Cloud, απελευθερώνοντας πολλά gigabytes των υπερφορτωμένων smartphones και PCs.

Το “upload” στο LG Cloud μπορεί να γίνει από το PC ή το smartphone του χρήστη και μπορεί να κάνει transcoding και streaming αρχείων πολυμέσων και σε φορητές συσκευές, μέσω της πλατφόρμας N-Screen, υποστηρίζοντας ακόμη και λειτουργία παύσης/έναρξης αναπαραγωγής [resume play] για απρόσκοπτη θέαση ή ακρόαση σε διαφορετικές συσκευές.

LGMMbox960

Να τονίσουμε εδώ ότι είναι εφικτό ο χρήστης να σταματήσει προσωρινά το τραγούδι ή το βίντεο στο κινητό του και το LG Cloud να φροντίσει να συνεχίσει την ακρόαση/θέαση στη LG Smart TV του από το ίδιο σημείο.

https://www.youtube.com/watch?v=0SYeCVTKWME

Η μοναδική αυτή υπηρεσία της LG επιτρέπει στα μέλη να αποθηκεύουν χωρίς δυσκολία περιεχόμενο στον προσωπικό τους λογαριασμό ενώ στο άμεσο μέλλον ακόμα και οι “έξυπνες” οικιακές συσκευές θα μπορούν να συνδέονται στο LG Cloud για μια πραγματικά ενοποιημένη και άνετη εμπειρία χρήσης, χάρη στην τεχνολογία Single Sign On [SSO], ένα πρωτόκολλο αυτόματης επικοινωνίας που μπορεί να αναγνωρίζει την ταυτότητα μιας συσκευής LG Smart TV αλλά και το LG Cloud ID του χρήστη.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση