Αυξάνουν το μερίδιο τους τα Chromebooks

You are currently viewing Αυξάνουν το μερίδιο τους τα Chromebooks

Σύμφωνα με την NPD τα Chromebooks κατέχουν μερίδιο αγοράς 20% έως 25% των φορητών με τιμή διάθεσης μικρότερη των 300 δολαρίων.

Ο Stephen Baker, αναλυτής της NPD, δήλωσε στο Bloomberg ότι αρχικά ήταν προβληματισμένοι με τους φορητούς που βασίζονταν στο cloud, αλλά το hardware της Google βρήκε τη θέση του στην αγορά.

Σύμφωνα με την NPD μάλιστα τα chromebooks είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι στη βιομηχανία των PCs, η οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει τάσεις συρρίκνωσης τελευταία.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση