Τέλος της αναλογικής εκπομπής από την Digea

You are currently viewing Τέλος της αναλογικής εκπομπής από την Digea

Η Digea προγραμματίζει το κλείσιμο της αναλογικής εκπομπής σήματος από τον Υμηττό στην Αττική στις 20 Ιουλίου, μια κίνηση που θα φέρει πολλούς προ εκπλήξεως.

Πολλοί τηλεθεατές δεν γνωρίζουν την παραπάνω είδηση και κυρίως εκείνοι που θα έπρεπε, ενώ φανταζόμαστε ότι ειδικότερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας θα βρεθούν προ εκπλήξεως την 21η Ιουλίου. Ακόμα και αν έχετε στο σπίτι μια τηλεόραση με ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG-4 η δεύτερη ή και τρίτη τηλεόραση σας αν είναι παλαιότερης τεχνολογίας είναι πολύ πιθανόν να μην διαθέτει ενσωματωμένο τέτοιο αποκωδικοποιητή.

Με λίγα λόγια αυτό μεταφράζεται σε ένα έξοδο της τάξης των 25 μέχρι και 30 ευρώ ανά τηλεόραση έτσι ώστε να παραμείνει λειτουργική μετά τη διακοπή της εκπομπής αναλογικού σήματος από το κέντρο του Υμηττού.

Εμείς πιστεύουμε ότι εν μέσω θέρους, αλλά κυρίως εν μέσω όλων αυτών των εξαιρετικά δύσκολων καταστάσεων για πάρα πολλούς συμπολίτες μας θα ήταν φρόνιμο το κλείσιμο των αναλογικών εκπομπών να πάρει μια παράταση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αναγκαστούν σε έξοδα ή ακόμα και σε διακοπή της μοναδικής πιθανόν διασκέδασης τους κάποιοι από τους συμπολίτες μας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση