Entersoft: Διψήφια αύξηση εσόδων για το 2016

You are currently viewing Entersoft: Διψήφια αύξηση εσόδων για το 2016

Ο όμιλος Entersoft ανακοίνωσε διψήφια αύξηση εσόδων για το 2016 παρά την παρατεταμένη κρίση στην Ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα για τη χρήση του 2016 τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 10,67 εκ, ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 980 χιλιάδες ευρώ.

Τα έσοδο της μητρικής εταιρείας κατέχουν τη μερίδα του λέοντος φτάνοντας για το 2016 τα 8,01 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,15 εκ. ευρώ, αυξημένα  συγκριτικά με τη χρήση του 2015 όπου τα κέρδη έφτασαν τα 0,84 εκ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση της η Entersoft αναφέρει ότι παρά το αρνητικό κλίμα κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμφωνίες για τα ERP, CRM και Mobile SFA προϊόντα της με επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Η θυγατρική εταιρεία, Retail Link, πέτυχε επίσης την υπογραφή σημαντικών συμβάσεων για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Managment που προσφέρει τόσο σε Ελληνικές εταιρείες, όσο όμως και στο εξωτερικό και κατά κύριο λόγο στην αγορά της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Entersoft παραμένει αισιόδοξη για την ανάπτυξη της μέσα στο 2017 μιας και υπάρχουν αρκετά σημαντικά ανεκτέλεστα έργα, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει στην αγορά το νέο της προϊόν Entersoft Warehouse Management System (WMS) το οποίο στοχεύει σε επιχειρήσεις χονδρικού & λιανικού εμπορίου αλλά και διανομείς.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση