Έτοιμο το App Store του Raspberry Pi

You are currently viewing Έτοιμο το App Store του Raspberry Pi

Οι φίλοι του πολύ μικρού και οικονομικού υπολογιστή γενικής χρήσης Raspberry Pi το περίμεναν εδώ και καιρό οπότε το λανσάρισμα του Pi Store σήμερα δεν αποτέλεσε έκπληξη. Για όλους τους άλλους θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να επιλέξουν την πλατφόρμα.

Σίγουρα οι developers ανά τον πλανήτη που εξελίσσουν λογισμικό για το Raspberry Pi θα έχουν πλέον ένα σημείο αναφοράς για να μπορούν να διαθέσουν στην κοινότητα τις εφαρμογές τους. Οι χρήστες επιπλέον θα μπορούν συγκεντρωμένα στην λογική του App store της Apple και του Play Store της Google να εντοπίσουν την εφαρμογή που χρειάζονται.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 23 εφαρμογές, κάτι όμως που το αμέσως επόμενο διάστημα είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Δείτε το και εσείς στο store.raspberrypi.com .

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση