Γαλλικό Υπουργείο Ψηφιακής Βιομηχανίας εναντίον Apple

You are currently viewing Γαλλικό Υπουργείο Ψηφιακής Βιομηχανίας εναντίον Apple

Η άρνηση της Apple να αδειοδοτήσει για το Appstore της εφαρμογή μιας Γαλλική startup επιχείρησης είναι η αιτία παρέμβασης της Γαλλίδας Υπουργού Ψηφιακής Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα η κ. Fleur Pellerin, Γαλλίδα Υπουργός Ψηφιακής Βιομηχανίας ανέφερε πως η συμπεριφορά ορισμένων γιγάντων μας κάνει να σκεφτόμαστε ξανά τη νομοθεσία κάνοντας ουσιαστικά λόγο για σαμποτάζ της Apple σε μικρές επιχειρήσεις.

Η Γαλλική εταιρεία AppGratis είναι η startup εφαρμογή της οποίας η Apple αφαίρεσε από το Appstore με αιτιολογία ότι παραβιάζει δύο Guidelines του iOS. Η AppGratis έχει ήδη δημιουργήσει ένα online petition σχετικά με το παραπάνω συμβάν.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση