H Apple κερδίζει τη δίκη και μαζί 1,05 δις δολάρια [UPDATE]

You are currently viewing H Apple κερδίζει τη δίκη και μαζί 1,05 δις δολάρια [UPDATE]

Σε μια απόφαση ορόσημο για το μέλλον της τεχνολογίας στη δίκη της Apple εναντίον της Samsung που αφορά χρήση ευρεσιτεχνιών χωρίς αδειοδότησή οι ένορκοι μίλησαν. Η Samsung θα πρέπει να αποζημιώσει την Apple με το αστρονομικό ποσό του 1.051.855.000 δολαρίων 1.049.343.540 δολαρίων συνολικά.

Αν βλέποντας το παραπάνω νούμερο σας ήρθε μια … ζάλη θα σας το γράψω αναλυτικά. Το ποσό της αποζημίωσης είναι 1 δισεκατομμύριο, 51 εκατομμύρια και 855 χιλιάδες δολάρια τελικά 1 δισεκατομμύριο 49 εκατομμύρια, 343 χιλιάδες και 540 δολάρια. Η αλλαγή στο νούμερο έχει να κάνει με ένα … μικρό σφάλμα περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε το δικαστήριο αρχικά. Αυτό το ποσό αφορά ζημιές που έχει υποστεί η Apple από τη δραστηριότητα της Samsung.

Σίγουρα στην Νότιο Κορέα δεν ξημερώνει μια καλή ημέρα σήμερα, σε αντίθεση με το βραδάκι στην Καλιφόρνια όπου τουλάχιστον η νομική ομάδα της Apple θα πρέπει να έχει ξεκινήσει ήδη τους εορτασμούς. Η Samsung έχασε κατά κράτος αυτή τη νομική μάχη μιας και δεν κατάφερε να της επιδικαστεί ούτε cent αποζημίωσης από της Apple.

Αν όλο αυτό σας φαντάζει ενδιαφέρον εμείς περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη δικαστική μάχη μεταξύ της εταιρείας που ουσιαστικά εφηύρε το κινητό τηλέφωνο, της Motorola και της Apple.

Μείνετε συντονισμένοι.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση