H LG ξεκινά τις πωλήσεις της πρώτης παγκοσμίως κυρτής OLED TV [VIDEO]

You are currently viewing H LG ξεκινά τις πωλήσεις της πρώτης παγκοσμίως κυρτής OLED TV [VIDEO]

Με διαγώνιο 55″, δίνοντας πρωτιά και αποκλειστικότητα διάθεσης στο εμπόριο και με περισσότερα από 1.400 καταστήματα μεγάλων εμπορικών αλυσίδων στη Νότιο Κορέα να δέχονται προπαραγγελίες, ξεκινά η LG Electronics τις πωλήσεις της πρώτης κυρτής OLED TV 55EA9800

Η ανακοίνωση αυτή δίνει στην LG την πρωτιά και αποκλειστικότητα της διάθεσης στο εμπόριο, τόσο της επίπεδης OLED TV, που ξεκίνησε να διατίθεται στους Κορεάτες καταναλωτές το Φεβρουάριο, όσο και της κυρτής OLED TV, δίνοντας στην εταιρεία σημαντικό προβάδισμα στον τομέα των OLED οθονών, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη της παραγωγής που θα φτάσει τις 7 εκατομμύρια μονάδες έως το 2016, σύμφωνα με το DisplaySearch.

Ο Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Home Entertainment Company της LG δήλωσε :

«Η κυρτή OLED TV της LG δεν είναι μόνο η απόδειξη της ασυναγώνιστης ηγετικής θέσης της εταιρείας στις οθόνες νέας γενιάς, αλλά και της δέσμευσης της LG να φέρνει στην αγορά τη συναρπαστικότερη τεχνολογία στις τηλεοράσεις που μπορεί να υπάρξει σήμερα»

Η κυρτή OLED TV 55EA9800 έχει πάχος 4,3 χιλιοστά, ζυγίζει μόλις 17 κιλά και χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία WRGB παράγει ζωντανές και ρεαλιστικές εικόνες.

Το μοναδικό σύστημα Four-Color Pixel διαθέτει ένα λευκό υπο-pixel που λειτουργεί συνδυαστικά με τα 3 συμβατικά χρώματα [κόκκινο, μπλε, πράσινο] για να δημιουργήσει την τέλεια χρωματική απόδοση. Επιπροσθέτως, το αποκλειστικό σύστημα φιλτραρίσματος του χρώματος [Color Refiner] αποδίδει τη μεγαλύτερη δυνατή μεγιστοποίηση των χρωματικών τόνων, έχοντας ως αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερο ζωντανών και ρεαλιστικών εικόνων.

LGOLEDCtv960

Και φυσικά όπως και οι συμβατικές τηλεοράσεις OLED, η κυρτή OLED TV προσφέρει μεγάλο λόγο αντίθεσης για το βέλτιστο επίπεδο αντίθεσης ανεξαρτήτως της φωτεινότητας του περιβάλλοντα χώρου ή της γωνίας θέασης.

Επιπλέον τα εξαιρετικά λεπτά, “αόρατα” ηχεία που βρίσκονται ενσωματωμένα στη διάφανη βάση της, προσφέρουν υψηλής ποιότητας ήχο χωρίς να γίνεται ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός στο εντυπωσιακό design της τηλεόρασης.

Με το βραβείο “Red Dot: Βest of the Βest” στο πλευρό της και με τις πιστοποιήσεις TÜV Rheinland, Intertek και VDE η EA9800 έρχεται να επιδείξει τον πρώτο καμπυλωτό, εργονομικό σχεδιασμό της βιομηχανίας, προσφέροντας στο σπίτι εμπειρία εφάμιλλη της κινηματογραφικής θέασης “IMAX”.

https://www.youtube.com/watch?v=HhOr0e0xxaE

Έπειτα από 5 και πλέον χρόνια ανάπτυξης της βέλτιστης καμπυλότητας, ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης απέχει το ίδιο από τα μάτια του θεατή, εξαλείφοντας το πρόβλημα της οπτικής παραμόρφωσης και της απώλειας λεπτομέρειας στα άκρα της οθόνης.

Ο ακριβής χρόνος διάθεσης και η τιμή της κυρτής OLED TV σε αγορές εκτός Κορέας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, με το κόστος για το συγκεκριμένο premium μοντέλο τηλεόρασης να φτάνει εκεί περίπου τα 10.500 δολάρια ΗΠΑ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση