Η Amazon είναι η εταιρεία με την καλύτερη φήμη στις ΗΠΑ

You are currently viewing Η Amazon είναι η εταιρεία με την καλύτερη φήμη στις ΗΠΑ

Έρευνα σε περισσότερους από 14.000 καταναλωτές στις ΗΠΑ έφερε στο φως ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα όσον αφορά την εταιρεία με την καλύτερη φήμη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η Amazon ήταν η εταιρεία που το κοινό θεωρεί ως την εταιρεία με την καλύτερη φήμη και όχι την Apple ή την Google όπως θα φαντάζονταν οι περισσότεροι.

Η έρευνα βασιζόταν σε έξι κριτήρια: προϊόντα και υπηρεσίες, εργασιακό περιβάλλον, οικονομικά αποτελέσματα, κοινωνική ευθύνη, συναισθηματική απήχηση, όρμα και ηγεσία.

Η Amazon κατέκτησε την κορυφή στα πέντε από τα έξι κριτήρια της έρευνας επιτυγχάνοντας RQ [Reputation Quotient] score 82,62 με οποιοδήποτε score πάνω από 80 να θεωρείτε εξαιρετικό. Η Apple, ο νικητής της αντίστοιχης περυσινής έρευνας βρίσκεται ένα βήμα πίσω με RQ score 82,54, ακολουθεί η Walt Disney Company με RQ score 82,12, η Google με RQ score 81,32 και την πεντάδα κλείνει η Johnson & Johnson με RQ score 80,95.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση