Η Belkin θα αγοράσει τη Linksys

You are currently viewing Η Belkin θα αγοράσει τη Linksys

Η Belkin εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μας ενημέρωσε για τις προθέσεις της να αγοράσει από τη Cisco το κομμάτι της εταιρείας που ασχολείται με το home και small business networking, δηλαδή τη Linksys.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συμφωνία για την αγορά της Linksys από τη Belkin αυτή δεν θα αφορά μόνο το brand αλλά και το προσωπικό της εταιρείας. Μάλιστα στην ανακοίνωση της Belkin το προσωπικό της Linksys χαρακτηρίζεται ως ταλαντούχο, δείχνοντας τη σημασία που δίνει η εταιρεία σε αυτό.

Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά η Belkin θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία όσον αφορά τα μεγέθη στο home και small business networking, ενώ η εταιρεία πλέον θα κατέχει περίπου το 30% της αγοράς των ΗΠΑ σε αυτή την κατηγορία.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και σίγουρα θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον νούμερο για σχόλια αφού η Cisco το 2003 όταν εξαγόρασε τη Linksys είχε πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια. Μένει να δούμε αν μια δεκαετία μετά βγαίνει κερδισμένη ή χαμένη από αυτή την κίνηση.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση