Η Dell επικεντρώνεται στα Windows tablets

You are currently viewing Η Dell επικεντρώνεται στα Windows tablets

Δια στόματος του Jeff Clarke, VP του τμήματος Γενικών Δραστηριοτήτων της Dell, έγινε η ανακοίνωση ότι η Αμερικανική εταιρεία αποχωρεί οριστικά από την αγορά των smartphones και επικεντρώνεται σε εκείνη των Windows tablets.

Όπως δήλωσε ο Jeff Clarke τα smartphones απαιτούν μεγάλες επενδύσεις για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της Dell στο χώρο και το Android είναι μια αγορά στην οποία υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τι κατασκευάζεις για τις συσκευές και όχι για τις ίδιες τις συσκευές. Συνέχισε μάλιστα αναφέροντας ότι η Google ειδικεύεται στις αναζητήσεις και η Amazon στα βιβλία, ενώ η Dell δεν ειδικεύεται σε κάτι σχετικό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπηρεσία στην πλατφόρμα του Android.

Πλέον η εταιρεία θα δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στα Widnows tablets με Windows RT και Windows 8, εξελίσσοντας μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά όπως τα XPS 10, XPS 12 και Latitude 10. Όπως είπε ο VP της Dell θα πρέπει να δούμε τι έχει η εταιρεία αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια της, ιντριγκάροντας έτσι την περιέργεια μας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση