Η Dell πωλείται και η Microsoft ενδιαφέρεται

You are currently viewing Η Dell πωλείται και η Microsoft ενδιαφέρεται

Φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον Michael Dell, ιδρυτή και CEO της Dell Computers να συζητά με εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με στόχο την πώληση της εταιρείας του. Αν αυτό συμβεί η Microsoft φαίνεται ότι θα βοηθήσει.

Το κόστος από την πώληση μιας εταιρείας του μεγέθους της Dell εικάζεται ότι θα φτάσει τα 22 δις δολάρια, ένα ποσό πραγματικά τεράστιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν να χρειαστούν συνδυασμένα κεφάλαια για να επιτευχθεί η αγορά, αν και όταν ο Michael Dell αποφασίσει να πουλήσει.

Οι φήμες θέλουν την Silver Lakes Management, μια εταιρεία που είχε βρεθεί και πίσω από την εξαγορά του Skype από την Microsoft, να εμπλέκεται στις συζητήσεις που γίνονται για την πώληση της Dell. Για όσου θυμούνται μάλιστα η εξαγορά του Skype είχε κοστίσει ένα απίστευτο ποσό που έφτασε τα 8,5 δις δολάρια.

Δύο παλιοί γνώριμοι λοιπόν, η Silver Lakes Management και η Microsoft φαίνεται ότι θα βοηθήσουν στην εξαγορά του γίγαντα που ακούει στο όνομα Dell.

Λέτε σύντομα να δούμε συστήματα της Microsoft με τα λογότυπα της Dell επάνω τους; Λίγο υπομονή και όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση