Η Lenovo θέλει να αποκτήσει το mobile unit της NEC

You are currently viewing Η Lenovo θέλει να αποκτήσει το mobile unit της NEC

Ο μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών η Lenovo βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιαπωνική NEC με στόχο την εξαγορά του τμήματος κινητών.

H NEC φαίνεται πως θέλει να πουλήσει το mobile unit της αφού εκτός από τη Lenovo συζητά και με άλλους πιθανούς Ιάπωνες κατασκευαστές. Παρόλα αυτά η Lenovo μάλλον έχει το προβάδισμα στις συζητήσεις αυτές αφού οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί μέσω ενώ joint-venture για την κατασκευή υπολογιστών, τη Lenovo-NEC Holdings.

H NEC αν και σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτει αμελητέο μερίδιο αγοράς, στην Ιαπωνική αγορά βρίσκεται σταθερά γύρω από την τέταρτη θέση, ενώ διαθέτει και μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα smartphones τα οποία και ενθουσιάζουν τους Ιάπωνες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση