Η Samsung κερδίζει την απαγόρευση εισαγωγών στις ΗΠΑ συγκεκριμένων μοντέλων iPhone & iPad

You are currently viewing Η Samsung κερδίζει την απαγόρευση εισαγωγών στις ΗΠΑ συγκεκριμένων μοντέλων iPhone & iPad

Σημερινή απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου [ITC] στις ΗΠΑ απαγορεύει στην Apple την εισαγωγή συγκεκριμένων μοντέλων iPhone και iPad εξαιτίας παραβίασης ευρεσιτεχνίας την οποία κατέχει η Samsung.

Όπως καταλαβαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της Κορεατικής και της Αμερικανικής εταιρείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την τελευταία μάχη μάλιστα την κερδίζει η Samsung αφού η απόφαση της ITC απαγορεύει την εισαγωγή στις ΗΠΑ των iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 [έκδοση της AT&T], αλλά και του iPad 2 3G.

Η ευρεσιτεχνία την οποία φέρονται να παραβιάζουν οι παραπάνω συσκευές αφορά την κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μιας πατέντα που η Apple έχει σταματήσει εδώ και αρκετό να χρησιμοποιεί αφού τα νεότερα μοντέλα του iPhone όπως το iPhone 4S και iPhone 5, αλλά και οι επόμενες εκδόσεις του iPad δεν χρησιμοποιούν.

Παρά την απαγόρευση και η Apple αισθάνεται ελαφρά κερδισμένη αφού η ITC απέρριψε τις υπόλοιπες κατηγορίες της Samsung για καταπάτηση και άλλων ευρεσιτεχνιών. Η Apple από τη μεριά της υποστηρίζει ότι είχε έρθει σε συμφωνία με τη Samsung για την χορήγηση της συγκεκριμένη ευρεσιτεχνίας.

Η Apple αναμένεται να προχωρήσει σε έφεση της απόφασης και το … σήριαλ να συνεχίσει κανονικά.

Διαβάστε την απόφαση της ITC

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση