Η Sony ετοιμάζεται να “κόψει” 10.000 θέσεις εργασίας

You are currently viewing Η Sony ετοιμάζεται να “κόψει” 10.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Sony ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μείωση 10.000 θέσεων εργασίας ή περίπου το 6% του προσωπικού της παγκοσμίως. 

Η πληροφορία έρχεται από την εφημερίδα Nikkei και έχει να κάνει με την προσπάθεια του νέου CEO Kazuo Hirai, να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία μετά από τέσσερα συνεχόμενα έτη απωλειών.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι απολύσεις θα γίνουν στην Ιαπωνία ή σε παγκόσμιο επίπεδο, ούτε επίσης αν θα αφορούν συγκεκριμένες μονάδες της εταιρείας. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι μισές τουλάχιστον θεσεις εργασίας που θα χαθούν θα γίνουν από τα τμήματα χημικών και μικρού και μεσαίου μεγέθους πάνελ LCD της εταιρείας.

Επιπλέον είναι πολύ πιθανόν να ζητηθεί από τους επτά executive directors της εταιρείας να επιστρέψουν τα bonus που εισέπραξαν.

Η Sony τον Δεκέμβριο του 2008 είχε προχωρήσει σε 16.000 απολύσεις μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, παρόλα αυτά όμως δεν έχει καταφέρει να επανέλθει από τότε στην κερδοφορία.

Πηγή: Reuters

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση