Καταδίκες σε κατηγορούμενους για card sharing της NOVA μέσω internet

You are currently viewing Καταδίκες σε κατηγορούμενους για card sharing της NOVA μέσω internet

Χτύπημα στην πειρατεία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το οποίο κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι διαμοίραζαν παρανόμως μέσω του διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της NOVA.

Οι δύο νέες αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αφορά τον παράνομο διαμοιρασμό μέσω internet κλειδιών αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της «NOVA», χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης νόμιμης συνδρομής, γινόταν με τη χρήση παράνομα προσαρμοσμένων αποκωδικοποιητών.

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο βαριές και φτάνου μέχρι και κάθειρξη 9 ετών. Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόσφατες αποφάσεις του σε συνέχεια σχετικών μηνύσεων που υποβλήθηκαν από το μέλος της AAPA (Audiovisual Anti-Piracy Alliance), Multichoice Ελλάς Α.Ε.Ε., κήρυξε ενόχους δύο κατηγορούμενους, για τις –τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση- πράξεις της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002 για τη νομική προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο, στη μία περίπτωση, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993 και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Δικαστήριο κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για την πράξη της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με αναστολή, αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση