Ο Brian Krzanich επόμενος CEO της Intel

You are currently viewing Ο Brian Krzanich επόμενος CEO της Intel

Τον Brian Krzanich εξέλεξε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Intel Corporation ως επόμενο CEO, διάδοχο του Paul Otellini. Ο κ. Krzanich θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην ετήσια συνέλευση των μετόχων στις 16 Μαΐου

“Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα η ευκαιρία να βρίσκομαι στην ηγεσία της Intel” ανέφερε ο κ. Krzanich.

Ο Brian Krzanich, στα 52 του σήμερα, έχει ανελιχθεί μέσα από μια σειρά τεχνικών αρμοδιοτήτων και ηγετικών ρόλων από την είσοδό του στην Intel το 1982 και βρίσκεται στη θέση του Chief Operating Officer από τον Ιανουάριο του 2012. Από την θέση του CEO θα ηγείται ενός οργανισμού με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους στους ομίλους Intel Technology and Manufacturing Group, Intel Custom Foundry, NAND Solutions group, Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνολογίας Πληροφορικής και στη στρατηγική της Intel στην Κίνα.

IntOtt960

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρο ο Paul Otellini θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO και από το διοικητικό συμβούλιο, αφήνοντας την θέση του στα έμπειρα χέρια του κ. Krzanich, ο οποίος θα γίνει ο έκτος κατά σειρά CEO στην ιστορία της Intel.

Ο Andy Bryant, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intel τοποθετήθηκε και αυτός επί του θέματος λέγοντας : «Μετά από μια ενδελεχή και προσεκτική διαδικασία επιλογής, το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι ο κ. Krzanich θα ηγηθεί της Intel καθώς καθορίζουμε και ανακαλύπτουμε την επόμενη γενιά της τεχνολογίας που θα δημιουργήσει το μέλλον της πληροφορικής. Τα επιτεύγματά του στην εκτέλεση και στη στρατηγική ηγεσία σε συνδυασμό με την ανοιχτόμυαλη προσέγγισή του στην επίλυση προβλημάτων, του έχουν χαρίσει το σεβασμό των εργαζομένων, πελατών και συνεργατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό γνώσεων, βάθους και εμπειρίας για να οδηγήσει την εταιρεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γρήγορων αλλαγών στην τεχνολογία και τον κλάδο».

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τη Renée James για την θέση της προέδρου της εταιρείας.

Η κ. James θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 16 Μαΐου μαζί με τον κ. Krzanich ο οποίος, τηρώντας μια ιδιαίτερα θετική στάση, συμπλήρωσε : “Προσβλέπω στη συνεργασία με τη Renée καθώς ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Intel. Η εκτεταμένη γνώση της και το όραμα της για το μέλλον της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών, σε συνδυασμό με την ευρεία εμπειρία της σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων και σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς λογισμικού στον κόσμο, αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά κεφάλαια για την Intel”.

BkrzanichInt960

Η 48 ετών Renée James έχει ευρεία γνώση της βιομηχανίας της πληροφορικής σε τομείς hardware, ασφάλειας, λογισμικού και υπηρεσιών την οποία ανέπτυξε από ηγητικές θέσεις στην Intel και σαν πρόεδρος των θυγατρικών λογισμικού της Intel – Havok, McAfee και Wind River. Επίσης, είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Vodafone Group Plc και της VMware Inc. ενώ παλαιότερα κατείχε τη θέση Chief Of Staff για λογαριασμό του Andy Grove,  προηγούμενου CEO της Intel.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση